AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu ve Giresun'da konuştu. Emekliler için 'bütçeyi zorladıklarını' savunan Erdoğan, Ramazan Bayramında 3 bin TL ikramiye verileceğini açıkladı. Ordu'nun pek çok ilçesine doğalgazın kendi dönemlerinde verildiğini de belirten Erdoğan "Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan açıkladı: Emeklilere 3 bin TL ikramiye verilecek
Fotoğraf: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun ve Ordu'da düzenlenen miting ve aday tanıtım toplantısında konuştu. 

İlk olarak Ordu'da konuşan Erdoğan, merkezi yönetim bütçesini hazırlarken toplumun tüm kesimlerinin satın alma güçlerini gözettiklerin, ortaya çıkan dengesizlikleri de telafi etmeye çalıştıklarını öne sürdü.

Erdoğan, Ramazan Bayramında emeklilere verilecek ikramiyelerde 'bütçeyi tekrar zorlama pahasına' düzenlemeye gidileceğini ve emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıkladı. 

"HİZMETTE YARIŞACAK PARTİ GÖREMİYORUZ"

Ordu'nun yapacağı tarihi sıçramayı kimsenin engelleyemeyeceğini söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim ne dünün CHP'si gibi arkamızda tek parti faşizminin utancı ne de bugünün CHP'si gibi yalan üzerine kurulu bir siyasetimiz var. Gittiğimiz hemen her şehirde rakiplerimize meydan okuyoruz. Herhalde milletimiz bizi kara kaşımız, kara gözümüz nedeniyle her seçimden birinci çıkarmıyor. Bizimle hizmette, projede yarışacak bir parti göremiyoruz.

'EN KÜÇÜK BİR ZAFİYETE İZİN VERMİYORUZ'

Seçimlerde karşımıza çıkan partilerin bir kısmının bırakın ülke ve şehirlere katkıda bulunmayı, kendilerine bile hayrı yok. Ülkemizin her gündemi, bizim gündemimizdir. Milletimizin her sıkıntısının çözümü sorumluluğumuzdur. Depremden teröre, en küçük bir zafiyete izin vermiyoruz. Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Biri 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim' diyor. Bizim onlarla işimiz yok."

ÇÖKEN SAHİL YOLU İLE ÖVÜNDÜ

Merkezi iktidardan yardım almak için belediyelerin aynı partide olması gerektiğini savunan Erdoğan, kasım ayında çöken ve kabararak denizle birleşen sahil yolu projesini yapmakla övündü:

"Biz seçimi kazanınca şunu söyleyeceksiniz. Hükümet AK Parti'de, Cumhurbaşkanı öyle. Belediyede de AK Partili belediyeler olduğunda Ordu'nun kılına zarar gelmez. Samsun ile Hopa'yı birbirine bağlayan sahil yolunu kim yaptı?"

DOĞALGAZ TEHDİDİ

Ordu'nun pek çok ilçesine doğalgazın kendi dönemlerinde verildiğini belirten Erdoğan "Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok" dedi.

Erdoğan, hayat pahalılığı sorununun çözülmesi halinde diğer alanlarda da hızlı düzelmelerin yaşanacağını ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Ordu'da AKP'nin gösterdiği belediye başkan adayları tanıtıldı.

Ordu'dan sonra Giresun'a geçen Erdoğan, burada da aday tanıtımı öncesinde miting düzenledi.

"CHP BİZİ SAVAŞA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞTI"

Giresun'da rekor oy beklediğini belirten Erdoğan, her zamankinden daha çok çalışacaklarını ifade etti. Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşından da bahsederken CHP'nin kendilerini savaşa sokmaya çalıştığını iddia etti:

"Doğalgaz fiyatlarının zirveye ulaştığı dönemlerde öyle günler gördük ki kimi Avrupa ülkelerinde kombiler kapatıldı, ampüller söküldü ama benim ülkemde doğalgaz devam ediyor. Ukrayna-Rusya krizinde başkaları gibi ateşe körükle gitmek yerine tüm imkanlarımızla ateşi söndürmeye çalıştık. CHP ve ortakları bizi savaşa sürüklemek için çok zorladı. Türkiye'yi birilerinin yanında savaşa dahil etmek için pek çok yol denediler." 

DIŞ POLİTİKA MESAJLARI

Komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, görüş ayrılıkları yerine işbirliği yapılacak ortak alanları bulmaya çalıştıklarını söyledi. 

Gazze'de İsrail'in yaptığı katliamların önüne geçmek açısından BAE ve Mısır ziyaretlerinin başarılı geçtiğini öne süren Erdoğan,"Yatırımların yanı sıra Filistin meselesini de görüştük. İki ülkeyle de işbirliğimizi geliştirmeyi öncelik edindik" dedi.

CHP'nin Gazze, Filistin veya Balkanlarlardaki krizlerle ilgilenmediğini savunan Erdoğan, 'acemi başkan' dediği Özgür Özel yönetiminin belediye seçimleri için koltuk kavgası yürüttüklerini söyledi.

CHP'yi eleştirmeye "CHP'li yöneticilerin verdiği 'belediyeler meydan muharebesi' öncelikle CHP'li vatandaşlarımızı ilgilendiriyor" diyerek devam eden Erdoğan, "Biz eser üretmenin gayretindeyiz. Giresun'a son 21 yılda 110 milyar kamu yatırımı yaptık" şeklinde konuştu.