AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir adaylarını açıkladı. AKP’nin Karşıyaka adayı Ayda Maç olurken, Bornova’da Reşat Gençtürk aday gösterildi. Balçova’da Evrim Özen’i aday gösteren AKP; Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça ve Narlıdere ilçelerinde MHP’nin adaylarını destekleyecek. AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Nihat Zeybekçi açıklanmıştı. Erdoğan’ın açıkladığı 30 ilçenin İzmir adayları şöyle: Balçova […]

Erdoğan, AKP’nin İzmir adaylarını açıkladı

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir adaylarını açıkladı.

AKP’nin Karşıyaka adayı Ayda Maç olurken, Bornova’da Reşat Gençtürk aday gösterildi.

Balçova’da Evrim Özen’i aday gösteren AKP; Aliağa, Çeşme, Dikili, Foça ve Narlıdere ilçelerinde MHP’nin adaylarını destekleyecek.

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Nihat Zeybekçi açıklanmıştı.

Erdoğan’ın açıkladığı 30 ilçenin İzmir adayları şöyle:

Balçova – Evrim Özen

Bayındır – Uğur Demirezen

Bayraklı- Ali Aslan

Bergama – Hakan Koştu

Beydağ – Ogün Asil Aydoğdu

Bornova – Reşat Gençtürk

Buca – Mustafa arslan

Çiğli – Okan Korkmaz

Gaziemir – Nazmi Yılmaz

Güzelbahçe – Burcu Dereci

Karabağlar – Bilal Doğan

Karaburun – Ferhan Eroğlu

Karşıyaka – Ayda Maç

Kemalpaşa – Arif Uğurlu

Kınık – Sadık Doğruer

Kiraz – Saliha Özçınar

Konak – Melek Eroğlu

Menderes – Bülent Soylu

Menemen – Durmaz Bayraktar

Ödemiş – Münir Bezmez

Seferihisar – Hamit Nişancı

Selçuk – Osman Başterzi

Tire – Selman İçelli

Torbalı – Adnan Yaşar Görmez

Urla – Adıgüzel Demirel

MHP’NİN ADAYLARI

Aliağa – Serkan Acar (MHP)

Çeşme – Sema Aydın (MHP)

Dikili – Buğra Akın (MHP)

Foça – Serdar Mersin (MHP)

Narlıdere – Süleyman Kocabıyık (MHP)

Erdoğan adayları tanıtmadan önce kürsü konuşma yaptı. “Biz İzmir’i gönül coğrafyamızın kalbi olarak görüyoruz” diyen Erdoğan, “İzmir’de yanan meşale, bütün bu coğrafyayı aydınlatan meşaledir. ‘İzmir’in dağlarında çiçekler açar’ diyoruz ya, o çiçekler bizim birliğimizin çiçekleridir.  İzmir sadece İzmirlilerin değil, 81 milyonun şehridir. Bu salonda ‘İzmir’i gavura yar etmeyiz’ diye silaha davranan fedailerin hesapsız memleket sevgisi var. Ne demiş Muharrem Ertaş? “Aslan yatağına da tilki giremez. Girse de gonca gülün deremez. Alçak Yunan muradına eremez. Geçme derler geçeceğim İzmir’e. Yunanları dökeceğim denize” dedi.

Fotoğraf: AA

Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

“Türkiye’nin 81 ilinden gelip İzmir’i yurt edinen kardeşlerimiz birlik beraberlik içinde hayatlarını sürdürüyor. İzmir bir anne şehirdir Gazi paşanın muhterem valideleri Zübeyde Hanım da burada yatıyor. Biz taşıyoruz müjdenin kurşun yükünü, taşımaya devam edeceğiz. İzmir sadece İzmirlilerin değil, 81 milyonun şehridir. Bu salonda Çaka beylerin kahramanlığı, mangal yürekli efelerin İstiklal azmi var. Bu salonda 9 Eylül’de Anadolu’nun her bir yanından gelerek büyük zaferi mühürleyen şehitlerimizin, gazilerimizin fedakarlığı var. Bu şehir bizim hep gündüz hayalimizde gece düşümüzde olmuştur… İzmir, dışardaki ve içerdeki alçakları muratlarına erdirmemek için gece gündüz çalışmaya hazır mıyız… İzmir’de sadece vatanımızın bağımsızlığının değil aynı zamanda ekonomik bağımsızlığımızın da temellerini attık.”

“Bizler hep İzmir İktisat kongremizi konuşuruz. Onunla başlayan kalkınma hamlemiz daha sonra uzun süre sekteye uğradı. AK Parti iktidarları döneminde ülkemizi hızlı şekilde kalkınma sürecine sokmuş olduk. Dün 2018 ihracat rakamları açıklandı. 168,1 milyar dolarla cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Hedefimiz 170’di ama kıl payı onun biraz gerisinde kaldık… Türkiye’yi 3.5 kat büyütürken İzmir’i ihmal etmedik. 67 katrilyon yatırım yaptık İzmir’e 16 yılda… En fazla vekili biz çıkarmadık demedik, İzmir’i ihmal etmedik. Bu yatırımların yapılması gerekliydi, yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz.”

“31 MART, TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAKTIR”

AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Nihat Zeybekci, Erdoğan’dan önce kürsüye çıktı. Zeybekci, “31 Mart, İzmir için tarihi bir dönüm noktası olacaktır” dedi.

Zeybekci, “Allah’a şükür bugüne kadar hiç kalp kırmadık. Söz verip de yerine getirmediğimiz hiç olmadı. Asla yalan söyleyemedik” ifadesini kullandı.

Zeybekci, şöyle devam etti:

>> “İnsanın rızasının alınmadığı işten hayır gelmez. Gönül kırmayacağız. Bugüne kadar gönül kırmadık, söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir sözümüz yoktur Asla yalan söylemeyeceğiz. Söz verdik mi canımız pahasına tutacağız. Emanete hıyanet etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. 1,5 aydır şehrin kanaat önderleriyle, üniversite hocalarıyla, gençlerimizle bir araya gelip eksikleri tespit ettik. Yüzlerce ekip arkadaşımızla yoğun bir çalışma içine girdik. Ocak ortasını takip eden günlerde projelerimizi açıklayacağız… 5 yıl içinde İzmir’imiz muasır medeniyet yolculuğunda yerini alacaktır, hakkettiğini alacaktır… İzmir’i Anadolu’ya küstürdüler…”

Fotoğraf: AA

“İZMİR’E YAKIŞAN 34 İSTANBUL, 35 İZMİR’DİR”

Zeybekci’nin ardından sözü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım aldı.

Yıldırım’ın açıklamalarında şunları söyledi:

>> “İzmir’de başlattığımız yürüyüşü 31 Mart’ta Nihat Zeybekçi ve 30 ilçe başkanımızla beraberle tamamlamaya var mısınız? Bizim yol arkadaşlarımız hiçbir şeyi yarım bırakmazlar… İzmir’de ekilen tohumlar meyveye dönecek ve 1 Nisan’sa İzmir’de AK Parti hizmet belediyeciliği ile buluşacak diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilecek adaylarımızın her biri seçimleri kazanacak çok değerli arkadaşlarımız. Belediyecilik konusunda İstanbul’da çığır açan lider olarak zatıalinizin vizyonu bizler için rehber olacaktır. Aday arkadaşlarımızın tamamı sahada yapacakları başarılı çalışmalarla İzmirli hemşerilerimizin hem gözüne hem de gönlüne gireceklerdir. İzmir’e yakışan 34 İstanbul, 35 İzmir’dir.”

Fotoğraf: AA