Tahir Büyükakın’ı daha önce AKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirleyen Erdoğan, partisinin 12 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Tüm ilçelerde AKP’li belediye başkanının bulunduğu Kocaeli’de, İsmail Yıldırım’ın belediye başkanı olduğu Karamürsel dışındaki İzmit, Başiskele, Gölcük, Kartepe, Kandıra, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde yeni adaylar gösterildi.  Erdoğan’ın açıkladığı adaylar şöyle: >> Başiskele-Yasin Özlü >> Çayırova-Bünyamin Çiftçi […]

Erdoğan, AKP’nin Kocaeli adaylarını açıkladı

Tahir Büyükakın’ı daha önce AKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirleyen Erdoğan, partisinin 12 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Tüm ilçelerde AKP’li belediye başkanının bulunduğu Kocaeli’de, İsmail Yıldırım’ın belediye başkanı olduğu Karamürsel dışındaki İzmit, Başiskele, Gölcük, Kartepe, Kandıra, Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde yeni adaylar gösterildi. 

Erdoğan’ın açıkladığı adaylar şöyle:

>> Başiskele-Yasin Özlü

>> Çayırova-Bünyamin Çiftçi

>> Darıca- Muzaffer Bıyık

>> Derince-Zeki Aygün

>> Dilovası-Hamza Şayir

>> Gebze- Zinnur Büyükgöz

>> Gölcük-Ali Yıldırım Sezer

>> İzmit-Azize Sibel Gönül

>> Kandıra-Adnan Turan

>> Karamürsel-İsmail Yıldırım

>> Kartepe-Mustafa Kocaman

>>Körfez-Şener Söğüt

Erdoğan, partisinin Kocaeli adaylarını açıklamadan önce açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın devamı mesafesindedir” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

>> “Kocaeli’nin tüm ilçelerindeki mahallerindeki vatandaşlarımı selamlıyorum. Hiçbir zaman unutulmayacaksınız buna inanıyorum. Kurulduğu günden beri Kocaeli teşkilatında görev yapmış demokrasimize hizmet etmiş tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

>> “Tüm seçimlerde olduğu gibi Kocaeli bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacaktır. AK Parti kadroları daha çok çalışacak ve inşallah tüm ilçelerimizde bir kez daha AK Parti’nin zafer sancağını salladıracaktır. Bu şehir emeğin fedekarlığın değerini çok iyi bulur.

>> AK Parti teşkilatlarına çok büyük görevler düşüyor. Seçmen kütüklerini incelediğimizde AK Parti üyelerinden 504 bininin burada kayıtlarını olmadığını tespit ettik. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1.5 milyon kişi içinde de 222 bin AK Parti üyesi var.

>> Üyemiz olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısı 10 bin civarındadır. Tüm il ve ilçe başkanlarına talimat veriyorum. Seçmen kütüklerinde isimleri olmayan üyelerimizin adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız.

>> Adres değiştirerek ilinize, ilçemize gelmiş üyelerini hemen kayda geçireceksiniz. Oy verme hakkı olan her gence ulaşıp onları bilgilendireceksiniz. Kendilerini partimizde siyaset yapmaya davet edeceksiniz.

>> Burada AK Parti’ye gönül veren siz kardeşlerimizle ahdimizi yenilemek istiyorum. Hazır mısınız? Kocaeli, 31 Mart seçimlerinde rekor bir oyla sandıkları patlatıyor muyuz? Kocaeli, bu şehre yakışan hizmet için bir kez daha AK Parti diyor muyuz?

>> Dün açıklanan cari işlemler açığı, son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir. Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. 2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek.

>> Güya Arap Baharı’nı ülkemize de taşıyıp bizi kara kışa gömmek isteyenler şimdi kendileri aynı sancıyla kıvranıyorlar. Türkiye’yi tehdit etmesi için semirtip silahlandırdıkları terör örgütleri PKK, YPG’si, FETÖ’su, IŞİD’le eninde sonunda kendi başlarına bunlar bela olacak. Bu örgütler uyuşturucudan haraca, insan kaçakçılığından fuhşa kadar her türlü mafyatik yöntemle kendilerini koruyup kollayanların kabusu haline dönüşecek. İşte o gün terör örgütleriyle dans etmeyi siyaset sananlar bin pişman olacaklar ama iş işten de geçmiş olacak.