Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı Polis Özel Harekat Başkanlığı’nda Emniyet ve Jandarma mensuplarıyla düzenlenen iftar programına katıldı, Kılıçdaroğlu ve muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bildiğin bir devlet varsa buyur git

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Acaba beyefendi sen bu ülkede tek millet değil de çok millet mi istiyorsun? Ondan mı rahatsız oldun? Tek bayrağın yerine şu anda içeride olan ama adı milletvekili olan teröristler var ya zaman zaman el ele, omuz omuza veriyorsunuz, İstiklal Caddesi’nde yürüyorsunuz ya, geçenlerde Gezi Olaylarının dördüncü yıldönümünü kutladınız, o kan verdiğimiz, iki polisimizin şehit olduğu o Gezi Olaylarının yıldönümünü mü kutluyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Eğer senin bildiğin bir devlet varsa buyur git, bu kadar açık konuşuyorum” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı Polis Özel Harekat Başkanlığı’nda Emniyet ve Jandarma mensuplarıyla düzenlenen iftar programına katıldı. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Erdoğan, Özel Harekat kampüsünün “gazi” bir mekan olduğunu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde bombalandığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“FETO’cu hainlerin buraya attıkları 650 kiloluk helyum bombası PKK operasyonlarında dahi kullanılmayan tahrip gücü o derece yüksek bir bomba. Bu eli kanlı katillerin şu anda mahkemeleri sizler de takip ediyorsunuz, izliyorsunuz. Sergiledikleri pişkinlikler, arsızlıklar, edepsizlikler, yaptıkları işi bir anlık cinnetle veya aldatılmışlıkla değil, taammüden gerçekleştirdiklerini bir kez daha ortaya koyuyor. Kendilerini istedikleri kadar rüyalarla, kulaklarına fısıldanan tarihlerle, verilen sözlerle aldatsınlar hepsi beyhude milletimizin, özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönülleri ferah olsun. Ben Başdanışmanlarımın tamamıyla duruşmaları takip ediyorum. Yarısı Ankara, yarısı İstanbul olmak üzere duruşmaları takip ediyoruz. Gün be gün raporlarını alıyorum. Ne oluyor, ne bitiyor takip ediyorum. Bu eli kanlı katillerin hiçbiri de kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıkların, cezaevlerinde açık net söylüyorum, çürürken onlara hiçbir faydası olmayacaktır. Şayet cezalarını tamamlayıp dışarı çıkanlar olursa zaten milletimiz sokakta her gördüğünde onlara gereken cezayı verecektir. Onların yüzlerine tükürecekler ve milletin tükürüklerinde boğulacaklardır. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETO’cu kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir.”

“ADAM GİBİ ÖLMEYİ TERCİH ETTİK”

“Bizim bu ülkeden başka vatanımız yok” diyen Erdoğan, “Birilerinin başları sıkıştığında Pensilvanya’ya, Almanya’ya daha değişik ülkelere kaçabilirler, onların oralarda gizli vatanları olabilir. Yunanistan’a, Rodos’a şuraya, buraya kaçabilir. Ama bizim öyle bir toprağımız yok. Bizim varsa yoksa 780 bin kilometrekarelik işte bu topraklar. Onun için 15 Temmuz’da öz yurdumuzda parya durumuna düşmektense aslanlar gibi mücadele edip adam gibi ölmeyi tercih ettik, edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SEN BU ÜLKEDE TEK MİLLET DEĞİL DE ÇOK MİLLET Mİ İSTİYORSUN?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Rabia’dan vazgeçme” tavsiyesine cevap veren AKP'li Erdoğan şunları kaydetti:

“İsmini anmaktan dahi edep ediyorum, Türkiye’de muhalefet partisinin başındaki zat, benim bu işaretimi çok kıskanmış. Herhalde çok da hoşuna gitmiş. ‘Bir terör örgütünün işaretini kullanan’ diyor. İçini söyle, içini. Bu işaretin içeriğinde ne var? Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyefendi sen bu ülkede tek millet değil de çok millet mi istiyorsun? Ondan mı rahatsız oldun? Tek bayrağın yerine şu anda içeride olan ama adı milletvekili olan teröristler var ya zaman zaman el ele, omuz omuza veriyorsunuz, İstiklal Caddesi’nde yürüyorsunuz ya, geçenlerde Gezi Olaylarının dördüncü yıldönümünü kutladınız, o kan verdiğimiz, iki polisimizin şehit olduğu o Gezi Olaylarının yıldönümünü mü kutluyorsunuz? Beraber yürüdünüz o yollarda siz. Ve onların kendi paçavraları var bayrakları yok. Bizim ise tek bayrağımız var. Bizim bayrağımızın rengi bellidir şehidimizin kanı, hilalimiz bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız bizim şehitlerimizin ta kendisidir.

Üç, tek vatan, 780 bin kilometrekare tek vatan. Bu da mı seni rahatsız etti yoksa? O şu anda el ele, kol kola, omuz omuza dolaştıkların Güneydoğu Anadolu’yu, Doğu Anadolu’yu bölmek parçalamak istediler. Oralarda kendilerine göre devlet kurma gayreti içerisinde girdiler. Ve sen onlarla beraber de Hakkari’de bir tane Türk bayrağı dalgalandıramadın, onların paçavralarını dalgalandırdın, onların verdiği destekle miting yaptın. Şimdi geldin hangi yüzle sen bu işarete bir terör örgütünün işareti diye bu tür hakareti yapıyorsun. Ve dört tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Eğer senin bildiğin bir devlet varsa buyur git, bu kadar açık konuşuyorum.” (ANKA)