AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram mesajı yayımladı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden bahseden ve yine hiçbir ihmalden ve insan iradesinden söz etmeyen Erdoğan, "İnancımıza göre; depremlerde, sellerde, yangınlarda ve insan iradesini aşan afetlerde vefat edenler hükmen şehit sayılmaktadır" dedi.

Erdoğan, göz göre göre gelen afetlere yine 'insan iradesini aşıyor' dedi: Ölenler şehit sayılıyor!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram nedeniyle video mesaj yayımladı. Mesajında 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından alınmayan önlemler nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlara değinen Erdoğan, yaşananların 'insan iradesini aştığını' beyan ederken depremlerden sonra ölenler için "Hükmen şehit sayılmaktadırlar" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İnancımıza göre; depremlerde, sellerde, yangınlarda ve insan iradesini aşan afetlerde vefat edenler hükmen şehit sayılmaktadır. Depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimizin de ahirette aziz şehitlerimizle beraber haşrolacaklarına inanıyoruz.

Deprem bölgesinde 507 bini konut ve 143 bini köy evi olmak üzere toplam 650 bin yeni yuva yapmayı planlıyoruz. Bunlardan 319 binini bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz. 100 bini aşkın deprem konutu ve köy evinin inşa süreci başladı. Bunlardan yaklaşık 50 bininin de bilfiil temeli atıldı.

"MİLLETİMİZ DOĞRUYA DOĞRU DİYECEK"

Sadece son birkaç ayda yaşananlar ışığında milletimizin 'doğruya doğru' diyerek yine en isabetli kararı vereceğinden şüphe etmiyoruz. Milletimizin tavrının bir kez daha hamaset yerine icraat, laf yerine eser, istismar yerine hizmet siyasetinden yana olacağına inanıyoruz."