Batman’daki konuşmasında HDP’yi hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık, inşallah bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutundan da kurtaracağız” dedi.

Erdoğan, HDP’yi hedef aldı: Bölge insanını HDP’nin siyasi tasallutundan kurtaracağız!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti hedef aldığı konuşmasında, “Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık, inşallah bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutundan da kurtaracağız” dedi.

Erdoğan, Batman’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika ve Şehir Stadyumu ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Çözüm süreci hakkında, “Çözüm süreci diye akıllarda kalan son bir hamleyle Türkiye'yi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtaracak bir adım daha attık” diyen Erdoğan, “Her türlü riski göze alarak başlattığımız bu samimi süreç, terör örgütünün silahı ve kan dökmeyi seçmesi sebebiyle sonuçsuz kaldı” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık” ifadelerini kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı, “İnşallah bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutundan da kurtaracağız” dedi.

Erdoğan, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına yönelik çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisi hakkında da, “Biz PKK'lılara, FETÖ'cülere, diplomat görünümlü ajanlara, siyasetçi kılıklı etki elemanlarına posta koydukça daha da kuduruyorlar. Sen kimsin ya, 10 tane büyükelçi bize akıl vermeye çalışıyor” diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Batman'ı yatırımlardan mahrum bırakmak için nice kirli ve karanlık kampanyalar yürütüldü.

Hani işsizlik diyoruz ya, yatırımlarımızla birlikte işsizliğin belini kırıyoruz.

20 yıl önce Batman'a geldiğimde nasıl bir Batman vardı, ama bugün nasıl bir Batman var, öyle mi?

Bu topraklarda binlerce yıldır birlikte yaşayan insanlar olarak, vatanımıza yönelik her türlü saldırıya birlikte karşı koyduk. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethederken surlara birlikte tırmandık.

Bölgede yaşanan sıkıntıları çözemeyenler, baskıyla, tehditle, işkenceyle, hak ve hukuklarını hiçe saydıkları insanları yerlerinden ederek sorunları daha da büyüttüler. Hükümete geldiğimizde ilk iş olarak insanların zihin ve gönül dünyalarında baskıyla ve zulümle özdeşleşmiş olan Olağanüstü Hal'i biz kaldırdık.

Kürtçe konuşmanın, okumanın, yazmanın suç olmaktan çıkarılması başta olmak üzere, asırlık sorunları çözme yolunda biz adım attık. Ülke genelindeki bürokratik oligarşiyi kırdığımız gibi, terör örgütünün de kan ve zulümle kurduğu vesayeti paramparça ettik. Çözüm süreci diye akıllarda kalan son bir hamleyle Türkiye'yi terör örgütünün tasallutundan tamamen kurtaracak bir adım daha attık. Amacımız artık bu meseleyi ülkenin gündeminden ebediyen çıkarıp tüm enerjimizi asıl hedeflerimize yöneltmemizi sağlamaktı. Her türlü riski göze alarak başlattığımız bu samimi süreç, terör örgütünün silahı ve kan dökmeyi seçmesi sebebiyle sonuçsuz kaldı.

Terör örgütü yöneticilerinin itirafları bu gerçeği açıkça ortaya koyuyor. Terör örgütü yöneticileri, Avrupa'daki kimi çevreler başta olmak üzere, dışarıdan kendilerine çözümü reddetmeleri, çatışmayı yeniden başlatmaları konusunda yoğun baskılar yapıldığını söylüyor. Terör örgütü, hiçbir gerekçesi kalmadığı halde, ısrarla şiddeti seçen tavrıyla, bu topraklarla aslında hiçbir bağı olmadığını ispatlamıştır. Parayı verenin dilediği şekilde yönlendirdiği bu örgüt, en çok benim Kürt kardeşlerimin kanını döktü.

Ben ne diyorum, benim dinimde Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı var mı? Ama bu PKK'nın bu HDP'nin dini imanı yok! Bunları iyi bilmemiz lazım... Türkiye'de hareket alanı kalmayan örgüt, şimdi de Kuzey Irak'ı ve Suriye'yi karıştırmaya çalışıyor. Kuzey Irak'taki meşru yönetime saldıracak kadar gözü dönen bu azgın ve sapkın güruhun devri artık sona ermektedir. Bay Kemal çıktı ne diyor, gelirse Kandil'i yerle yeksan edecekmiş... Bay Kemal, sana bu millet, bu devleti teslim eder mi ya? Bu HDP'ye, İyi Parti'ye bu devlet teslim edilir mi ya? İnşallah ne Türkiye'nin ne bölgede bu örgütün yeri yoktur, olmayacaktır.

Biz, bölgemizde ve dünyada yaşanan haksızlıklara, adaletsizliklere, zulümlere ne dedik, 'One minute'. 'One minute' dedikçe önümüze kurulan tuzakların çapı da sayısı da artıyor. Biz PKK'lılara, FETÖ'cülere, diplomat görünümlü ajanlara, siyasetçi kılıklı etki elemanlarına posta koydukça daha da kuduruyorlar. Sen kimsin ya, 10 tane büyükelçi bize akıl vermeye çalışıyor. Maalesef bunlara en büyük desteği de içimizdeki birileri veriyor.

Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık, inşallah bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutundan da kurtaracağız.