AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB'yi hedef alarak, "3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı. Buna asıl dersi 2024'te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek" dedi.

Erdoğan, İBB'yi hedef aldı: İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir metro hattı açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, İstabul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef aldı.

"Derin bir muhabbetle bağlı olduğumuz İstanbul'u birilerinin ihtiraslarına kurban edemeyiz" diyen Erdoğan, "Fatih'in emaneti olan bu güzel şehrin karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız. Sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Nerede eksik, sıkıntı, ihtiyaç varsa müdahale ediyor; yapmaktan çekinmiyoruz. Asıl sorumlusu becerip devam ettiremediği için bu metro hattını büyükşehir belediyesi yapmadığı için bakanlığımız devraldı."

"3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı" iddiasında bulunan Erdoğan, "Buna asıl dersi 2024'te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'seccade' fotoğrafı üzerinden hedef alan Erdoğan, "Artık uğurlamaya hazırlandığımız Ramazanınızı tebrik ediyorum. Birileri seccadenin üzerine ayakkabı ile basabilir. Ne yapalım; bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kabe olmayanın seccadesi nereye bakar bilemem" dedi.

"4 YAVRU, CHP'NİN YANINDA YER ALDI"

Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve DEVA Partisi'ne de yüklenen Erdoğan, "Kendi aralarında her gün kriz yaşayan 7'li koalisyon var. 8'li, 9'lu olabilir. 4 tane yavru hepsi CHP'nin yanında yer aldılar, ama biz milletimizle buradayız. Durmuyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz. 14 Mayıs Türkiye için ayrı bir bayram olsun."