AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, 'muhaliflere öğüt' verdiği yazısında Cumhur İttifakı seçmeninin zeki ve akıllı olduğunu iddia ederek eğitimsizliği savundu, profesörün oyunun halkın oyundan daha değersiz olduğunu yazdı.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan'ın eski metin yazarı Ünal, eğitimsizliği savundu: Profesörün oyu daha değersizmiş

İktidar yanlısı Yeni Şafak yazarlarından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, "Muhaliflere öğütler" başlıklı yazısında eğitimsizliği savunarak profesörün oyunun halkın oyundan daha değersiz olduğunu iddia etti.

"Halkın zihni berraktır. Halk eğer eğitimden uzak kalmışsa, daha az formatlanmıştır ve iyiyi kötüden ayırma yetisi iyi eğitimliye göre daha güçlüdür" ifadelerine yer veren Ünal, "Yani profesörün oyu 1 sayılıyorsa, halkın oyu 10 sayılacak kadar değerli, anlamlı ve isabetlidir. Ne vaatlerle, ne de tehditlerle halkı kandıramazsınız. O kimin ne olduğunu çok iyi bilir" diye yazdı.

"CUMHUR İTTİFAKI'NA OY VERENLER AKILLI VE ZEKİLER"

Cumhur İttifakı'na oy verenlerin 'akıllı ve zeki' olduklarını savunan Ünal, "Kendinizi akıllı, eğitimli, aydınlanmış görüp sizin dışınızdakilerin aptal, eğitimsiz, cahil oldukları yanlışından vazgeçin. Mesele akıl ya da zekâ ise, Cumhur İttifakı’na oy verenler gayet akıllı ve zekiler. Mesele eğitimse, Cumhur İttifakı seçmeni içinde sizden daha iyi eğitim almış büyük bir kitle var" ifadelerini kullandı.

'Halkı karşısına alan, halkın değerlerine düşman, hassasiyetlerini çiğneyen, ahlak ve edepten uzak hiçbir hareketin başarı şansı olmadığını' savunan Ünal, "İktidara gelmek istiyorsanız bu halkı anlamaya, halkın genetiğini çözmeye, ruhunu kavramaya çalışın. 'Kazanmak için her yol mübah' anlayışının halkta karşılığı yoktur. Bir de şunu görün: Çalışmadan asla başaramazsınız" ifadelerini yer verdi.