CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Erdoğan'ın S-400'ler hakkında yaptığı açıklamaya ilişkin, "Türkiye dünyanın en büyük hurdalığına sahip. Vatandaş, yiyecek ekmek bulamıyor, faturalarını ödeyemiyor. 2,5 milyar dolardan fazla verdiğimiz S-400’ler bekliyor. Sizin beceriksiz politikalarınız yüzünden" dedi.

Erdoğan'ın S-400 açıklamasına CHP'den yanıt

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabından, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400 açıklamalarıyla ilgili paylaşım yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma füzeleri için, "S-400’lerin niye alındığını bilmiyorum; kime karşı kullanacağımız da açıklanmadı" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Sorusunun cevabı gayet net, kim füzeyle ülkemize saldırırsa orada kullanılacak. Bir de ‘S-400’ler hangarda bekliyor’ deniyor. S-400’ler nerde beklemesi gerekiyorsa orada bekliyor. Tabii gizli konular bunlar" açıklamasını yaptı.

CHP'li Özkoç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sizin beceriksiz politikalarınız yüzünden" diyerek yanıt verdi.

CHP'li Özkoç, şunları söyledi:

"S-400’leri aldık, kullanmadık, aktive etmedik. Türkiye dünyanın en büyük hurdalığına sahip. Vatandaş, yiyecek ekmek bulamıyor, faturalarını ödeyemiyor. 2,5 milyar dolardan fazla verdiğimiz S-400’ler bekliyor. Sizin beceriksiz politikalarınız yüzünden."