Memleket Partisi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için üçüncü kez adaylığına itiraz etti.

Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığına bir itiraz da Memleket Partisi'nden
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı için üçüncü kez aday olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'ya aykırı adaylığına ilişkin itirazlar devam ediyor.

Son olarak Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Erdoğan'ın adaylığına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunduklarını bildirdi.

Çelik, YSK Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında, YSK'nin geçici cumhurbaşkanı adayları listesinin Resmi Gazete'de yayımlandığını, bugün itibarıyla da listeye itiraz sürecinin başladığını dile getirdi.

"ADAYLIĞI YASAL OLRAK MÜMKÜN DEĞİL"

Erdoğan'ın adaylığına Memleket Partisi olarak itirazda bulunduklarını belirten Çelik, "Anayasa'mızın 101. maddesinde cumhurbaşkanının 2 dönem seçilebileceği kuralı var. 101. maddenin ikinci fıkrasında 'Bir kimse en fazla 2 defa cumhurbaşkanı seçilebilir' denilmekte. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı'mız üçüncü defa aday oldu. Bu, yasal olarak mümkün değil. Bu nedenle itirazlarımızı sunduk" diye konuştu.

Daha önce SOL Parti, İYİ Parti ve DEVA Partisi de Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz etmişti.

Anayasa'ya göre bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebiliyor. Erdoğan, 2014 ve 2018 yılında olmak üzere 2 kez cumhurbaşkanı olarak seçilmişti.

(AA)