AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin kongresi için iki tarihe işaret ederek, "16 ya da 30 Eylül'de MKYK'da karar almak suretiyle Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü tarihte kongreyi yapacağız" dedi.

Erdoğan'ın yardımcısı açıkladı: AKP'de kongre için iki tarih belirlendi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te konuşan Kandemir, "Siyasi partiler 2 sene bittiğinde kongre yapabilir hale geliyorlar. 2 senemizi tamamladık, 3. senemizi de geçmek istemiyoruz" dedi.

Kongre takviminin yaklaşık 13 ay sürdüğünü belirten Kandemir, "Bunların tabi yasak süreleri var. Bu bizim gibi titiz çalışan partilerde, istişareyi doğru yaparak toplumdaki doğru isimleri tercih ederek süreci gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kandemir, şöyle devam etti: "Yerel seçimlere çok az bir süre kaldığı için il-ilçe kongrelerimizi daha sonra yapacağız. Eylül ayı içerisinde önce bir kongremizi yapacağız. Cumhurbaşkanımız geniş bir istişare ekibi kuruyor. Değerlendirmelerimizi yapıyoruz."

Kongre için tarih veren Kandemir, "16 ya da 30 Eylül'de MKYK'da karar almak suretiyle Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü tarihte kongreyi yapacağız. Kendi yol haritamızı çizdik" diye konuştu.