AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin olarak, "Son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Gezi Parkı olayı neyse bir başka versiyonudur" dedi.

Erdoğan: Parkta, bahçede yatanların öğrencilikle ilgisi yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, toplantıda ele alınan konulara değinirken barınma sorunu yaşayan ve parklarda yatan öğrencileri hedef aldı. Erdoğan, "Son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Gezi Parkı olayı neyse bir başka versiyonudur" dedi.

"Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir" diyen Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde 190 olan yurt sayısını 774'e, 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık. Bu yıl yurt başvuruları rekor kırarak 624 bine yükselmiştir. Yapılan başvuruların 430 bini yurtlarımıza yerleştirilmiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı eleştirilerini muhalefete yönlendirerek, "CHP döneminde öğrenciler, 30-40 kişilik koğuş gibi yurtlarda yatıyordu" ifadesini kullandı.

PARİS İKLİM ANLAŞMASI

Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nın kasım ayında Glasgow'da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi'ne kadar onay sürecini tamamlamış olacaklarını açıklarken, "Orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarımızı yeşil kalkınma devriminin gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacak ve yürüteceğiz. Her konuda olduğu gibi iklim değişikliği hususunda da bizim safımız yine mazlumların, mağdurların yanı olacaktır. Nice sessiz devrimleri hayata geçiren Türkiye'de yeşil kalkınma devrimini de inşallah milletimize biz kazandıracağız" dedi.

Türkiye ekonomisinin salgın şartlarında iyi yol aldığını söyleyen Erdoğan, "İhracatımız 210 milyar doları geride bırakırken, istihdamımız da düzenli olarak artıyor. İstihdam oranı yüzde 45 olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı yüzde 12'ye geriledi" dedi.