Ahmet ve Uğur Kaymaz'ın öldürülmesiyle ilgili olarak Eskişehir'de görülen dava geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Mahkeme, eksik evrakın tamamlanması için davayı 29 Kasım'a erteledi

Mardin Kızıltepe'de Ahmet ve Uğur Kaymaz'ın öldürülmesinden sorumlu tutulan 4 polisin yargılandığı Eskişehir'de, duruşma öncesi adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Emniyet güçleri adliye çevresinde demir bariyerli arama noktaları oluşturdu, kara yollarında da kontrol noktaları kurdu. Adliye çevresi ile kent genelinde yaklaşık bin polis görev aldı. Yüksek binalara taşıyan özel harekat mensupları yerleştirildi. Valilik duruşma günü her türlü toplantı ve gösteriyi yasakladı.

ATIŞ ARTIKLARINA BAKILACAK
Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Mehmet Karaca, Salih Ayaz ile ölen Ahmet Kaymaz'ın kardeşi Reşat Kaymaz hazır bulundu. Sanık polis memurları Yaşafettin Açıkgöz ve Şeydi Ahmet Döngel duruşmaya katılmadı. Müdahil avukatlar adına söz alan Erdal Kuzu, Ahmet ve Uğur Kaymaz'ın elinde bulunan atış artıklarının (barut izi) Adli Tıp Kurumu tarafından ayrıntılı bir şekilde incelenmesini istediklerini belirterek, incelemede, atış artığının kişi sağken, yaralıyken ve öldükten sonra ele bulaşma ihtimalinin belirlenmesini talep etti. Kuzu, "Maktullerin yaşam hakkı ihlal edilmiştir. Mevucut delil durumu ve tespitlere göre sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz," dedi. Sanık polislerin avukatlarından Veysel Güler ise dosya içeriğinin ölen Ahmet ve Uğur Kaymaz'ın masum olduklarını ispatlamadığını belirterek Ahmet Kaymaz'ın terör örgütü PKK'ye yardım ve yataklıktan hüküm giydiğini bildirdi. Tarafların taleplerini reddeden mahkeme heyeti, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı 29 Kasım'a erteledi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Duruşmayı izlemek için adliye önüne gelen Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayla Yıldırım, İl Başkanı Serkan Tohumcu, Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ayşe Batumlu ve 3 partili ile kontrol noktasında görevli polisler arasında duruşmaya alınmama meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Harun İpek, Batumlu'nun duruşmayı izleyebileceğini söyledi.

Batumlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin bu duruşmayı izlemeye hakkı olduğunu belirterek, hukuki olarak mahkeme başkanı dışında duruşmayı izlememeye kimsenin karar veremeyeceğini ifade etti ve arkadaşlarıyla birlikte içeri girmek istedi. Bunun üzerine yaşanan arbede sonucu, altı kişi gözaltına alındı. Kısa süre sonra gözaltına almanlar bırakıldı. Birgün