Ethem'in ağabeyi: İntikam almaya çalışıyorlar

BURCU CANSU - ANKARA

Polis Ahmet Şahbaz, Gezi direnişinde Ankara Güvenpark’ta öldürdüğü Ethem Sarısülük’ün annesi ve kardeşlerinin 'yaralama' ve 'hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada verilen beraat kararına avukatları aracılığıyla itiraz etti. Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, “İntikam almak için itiraz edildi. Mücadelemize devam edeceğiz” derken Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, “Beraat kararı yerinde bir karardı” dedi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı ve kardeşleri Cem, Mustafa ve İkrar Sarısülük’ün beraatına karar vermişti. Ethem Sarısülük’ü öldürme suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan katil polis Ahmet Şahbaz, avukatları aracılığıyla bu beraat kararına itiraz etti.

Kararın bozulması talep edilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Yerel mahkemece verilen karar yanlıştır. Sanıkların cezalandırılması için her türlü maddi ve somut delil şüpheye zerre yer bırakmayacak kadar açık olduğu halde verilen beraat kararının hukukla ilgisi yoktur. Mahkumiyet kararı verilmesi gerekirken verilen beraat kararı açıkça hukuka aykırıdır. Kararın bozulması gerekmektedir.”

'KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ'
Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, Sarısülük ailesi için verilen beraat kararının yerinde bir karar olduğunu belirtti. Bayraktar, yapılan itirazı şu sözlerle yorumladı; "Ethem Sarısülük’ün katilinin yargılandığı ilk davada sanık Şahbaz’ın perukla ve gözlükle getirildi. Sanığın peruğu indirildi. Davaya konu edildiği üzere mahkeme heyetine hakaretin söz konusu olmadığı ifade edildi. 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararı ile aile haklı bulunmuştu. Tam da yerinde bir karar verildi. Şahbaz’ın avukatının başvurusu sonucunda beraat kararına itiraz edildiği bilgisini edinsek de karar henüz tebliğ edilmedi. Karar tebliğ edildiğinde cevap vereceğiz. Karar bir üst mahkemeye taşınarak ya onaylanacak ya da bozulacaktır.”

'MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'
Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise, “İntikam almaya çalışıyorlar” yorumunda bulundu. Öç alma anlayışı ile hareket edildiğini belirten Sarısülük, “Delil olarak mahkeme salonundan alınan görüntüler dayanak gösteriliyor. Adliye polisinin tanıklığı ile hareket ediliyor. Somut bir karşılığı yok. Ethem’in ana davasının sürekli ön planda olması nedeniyle intikam almaya çalışıyorlar. 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin beraat kararı haklılığımızı ortaya koyan bir karardır. İntikam almaya çalışsalar da bizler mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Katil polis Şahbaz itiraz etti: Ethem'in ailesine ceza verin!