Ethem Sarısülük kütüphanesi için yıkım kararı çıkarıldı, mahalleliler nöbetle direnişte

Ankara’nın Mamak ilçesinde Gezi direnişinde polis Ahmet Şahbaz tarafından öldürülen Ethem Sarısülük’ün anısına açılan kütüphane hakkında yıkım kararı çıkarıldı.

BirGün’ün Halkevleri Ethem Sarısülük Kütüphanesi’nden edindiği bilgiye göre Belediye Meclisi tarafından çıkarılan yıkım kararı henüz kütüphaneye tebliğ edilmemesine rağmen emniyete iletildi. Polis ekiplerinin hafta içi her an yıkım için gelebileceği belirtilirken, Halkevleri ve Tuzluçayır mahallesi sakinleri yıkıma karşı nöbet başlattı.

Sarısülük’ün öldürülmesinden yaklaşık iki ay sonra, Tuzluçayır mahallesinde bulunan Feyzullah Çınar Parkı’ndaki eski Halkevini kütüphaneye dönüştürülmüştü. Kütüphanede gönüllülerin katkılarıyla çok sayıda atölye, okula destek dersleri ve okuma etkinlikleri düzenleniyordu.

GÜYA PARK ‘GÜZELLEŞTİRİLECEKMİŞ’!
Kararı Ethem Sarısülük’ün kardeşi Mustafa Sarısülük, Twitter hesabında “AKP'li Mamak belediyesi Ethem Sarısülük adına kurulan halk kütüphanesi için yıkım kararı almış. Tuzluçayırda bekleriz” diye yazarak duyurdu.

Belediyenin ise karara gerekçe olarak “alanı parka dahil ederek parkı güzelleştirmeyi” gösterdiği ifade ediliyor.

Mahalleliler ayrıca belediye ekiplerinin kütüphaneye bir süredir tehdit amaçlı gelerek büyük tepkiye yol açtığını belirtti.

Karardan haber almalarının ardından Pazartesi gecesi nöbete başlayan Ankara Halkevleri örgütlenmesi ayrıca, kütüphaneye sahip çıkmak için bu akşam toplantı çağrısında bulundu. Halkevleri tarafından yapılan basın duyurusunda tüm mahalleliler dayanışmaya davet edilerek, “Kütüphanemizde sobamızın üstünde demledigimiz çayımızın eşliğinde kitap okumaya, türkülerimizi söylemeye ve de sohbet etmeye siz değerli dostlarımızı bekliyor olacağız” dendi.

Sosyal medyada da kütüphaneyle ilgili haberler ‪#‎EthemSarısülükKütüphanesiniYıktırtmayacağız‬ ve #EthemSarısülükKütüphanesiHalkındır hashtagleriyle paylaşıldı.