EVİM mağdurlarından eylem

Faizsiz konut şirketleri mağdurları, TMSF önünde eylemdeydi. 81 ilden gelen mağdurlara Tüketici Hakem Heyeti Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da destek verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından tasfiye edilen 21 EVİM şirketinin mağdurları, dün İstanbul Şişli'de bulunan TMSF binası önünde bir araya geldi. Mağdurlar, yetkililerden yardım istedi.


EVİM Mağdurları Platformu adına açıklama yapan Muharrem Taşdemir, “Bizler sorunun çözümü için TMSF yetkililerinden şeffaf olmalarını ve bizi de sürece dâhil etmelerini istedik. Devlet büyüklerimize bir kez daha sesleniyoruz. Devlet mazlumu korur, mağduru kollar" dedi.

PARALARI ERİYOR

Eyleme destek veren Tüketici Hakem Heyeti Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise şunları söyledi: "Bu insanlar neden burada? TMSF o şirketlere el koydu. O şirketlerdeki paralar ve mal varlığı bu insanlara ait, onun için buradalar ama TMSF bilgi vermiyor. Hangi şirketin hangi mal varlığını sattı, bu insanlar bilmiyor. Bu insanlar para yatırdıklarında belki dolar 7 liraydı, şu an 11 lirayı geçti. Paraları eriyor. Kayyum heyetinde temsilcileri bulunmuyor mağdurların. Oysa kayyum heyetinde her şirketten birer tane mağdur temsilci bulunması gerekirdi. Bu insanlar bilgi alamıyorlar.”

İstanbul Kartal'dan eyleme katılan ve ev almak için 140 bin lira para yatıran Ayşe Gözütok da, "Ben paramı istiyorum. Sadaka istemiyoruz. Hepimiz mağduruz. Para yatırdık, istedik ki ev sahibi olalım, böyle sokaklarda olalım istemedik" diye konuştu.

DHA