Piyanist Fazıl Say, 'Sözde sanatçılar' ifadesi nedeniyle özür dileyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye verdiği yanıtta, "Mağara adamı seviyesi söylem ve trollerini de alsın gitsin istiyoruz. Çekilsin yolumuzdan. Adını bir daha duymak istemiyoruz. Utanç yaşattı" dedi.

Fazıl Say'dan Muharrem İnce'ye yanıt: Trollerini de alsın gitsin

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, 'Sözde sanatçılar' ifadesi nedeniyle özür dileyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yanıt verdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Say, "Ne özür istiyoruz ne de af. Hiç bir şey istemiyoruz. Mağara adamı seviyesi söylem ve trollerini de alsın gitsin istiyoruz" dedi.

Say, "Aydınlık ve güzel bir geleceğe uzandığımız yolda “gölge etmesin” yeterlidir. Çekilsin yolumuzdan. Adını bir daha duymak istemiyoruz. Utanç yaşattı" ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMALARI

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Muharrem İnce, "Sözde sanatçılar" sözlerine ilişkin, "Düzelteyim, evet biraz maksadını aştı. Fazıl Say’ı keyifle dinlerim. Bizim yüz akımız, bir sanatçımız. Ben onu kastetmedim ama o bana bazı laflar etti. Üstüne alındı ama ben onu kastetmedim. O niye üstüne alındı ki? Ben onu kastetmedim, o üstüne alındı" dedi.

İnce, şunları ifade etti: " Sonra video gönderdim ona, bak seni kastetmedim dedim. İzlemem dedi. Tavrı hoş değildi. Sanatçılarımızın gözlerinden öpüyorum. Fazıl Say’ı ayırıyorum. Ama belediye bağlantılı olanlar hariç. Fazıl Say benim videomu izlemeye tenezzül etmemiş ama ben onun konserlerini keyifle dinliyorum. En son Kazdağları’nda dinlemiştim. Buradan Fazıl Say’a selamlarımı iletiyorum."

NE OLMUŞTU?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaptığı basın açıklamasında ‘sözde sanatçılar’, ‘sırça köşklerde oturanlar’, ‘boğazda viski yudumlayanlar’ şeklinde ifadeler kullanmıştı.

İnce'nin sözleri başta sanatçılar olmak büyük tepki çekmişti.

Muharrem İnce'ye tepki gösterenler arasında Fazıl Say da vardı. Say, şunları söylemişti:

"Alacağı oy %2 olsa ne olur 3 olsa ne olur? Kendi işine mi yarar? Yıllarca, yıllarca koca bir blok oyu yenebilmek için , bir imkansızı başarabilmek için bunca emek vermiş bir ittifakı yıpratmaktan başka neye yarar? Korkuyor muşuz ondan.. vayy bee.. Marifet yani korkutmak?? Kim ulan sözde sanatçı? @vekilince Kim? Kime ne diyorsun ? Viskisini yudumlayanlarmış? Sana ne?Kahvemi yudumluyorum ya da su içiyorum sana ne? Ne içeceğimizi bu yaşımızda ne yazacağımızı sana mı soracağız? Korede hayvanat bahçesinde Goril’in şartları düzelsin diye 130 bin imza var."