Fehmi Koru'dan Abdulkadir Selvi'ye anket yanıtı

AKP'li yazar Abdulkadir Selvi'nin sürekli yeni oranlar açıklayarak "evet önde" yazılarına Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru'dan da tepki geldi.

Selvi'nin üç farklı anket sonucuna göre "Evet" oylarının yüzde 51, 51.5 ve 54 olduğunu ileri sürmesine yanıt veren Koru, "Okuyunca 'Bu kaçıncı ‘Evetler önde' yazısı' diye düşünmeden edemedim" dedi.

Anketlerin genellikle doğru söylediğini düşündüğünü belirten Koru, "Bu defa tereddüdümün sebebi, AKP ve Cumhurbaşkanlığı çevrelerinden iyi haber alan meslektaşımızın sütununa yansıyan anket sonuçları… Anket sevgim bilinir. Her seçim öncesinde, sahiplerinin bir bölümü dostum olan anket şirketleri de, sevgimi bildikleri için, araştırmalarından haberdar etmişlerdir. Kimsenin 'İşte benim bu son anketim' diye bir araştırma gönderdiği yok bu referandum öncesinde. Arayıp kabaca bir sonuç bildiren oluyor, ama o kadar… Nitekim, konuya eğilen meslektaş da, ‘anket sonucu' diye kabaca bazı oranlar paylaşıyor. ‘Evet' oylarını yüzde 51, 51,5 ve 54 gösteren anketler… İnanalım mı? AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı çevrelerinin inanmadıkları, kampanyanın yoğunluğunu her geçen gün artırmalarından anlaşılıyor. Daha önce hiç görülmemiş kampanya yoğunluğu ile yüzde 54 ihtimali pek üst üste oturmuyor... Bir yandan OHAL ve uygulamaları.. bir yandan yoğun ‘Evet' kampanyası bombardımanı. 'Ya ters teperse?' diye düşünmeden edemiyor insan…" ifadelerini kullandı.