Felç riski bulunan tutuklunun çelik korsesi ‘tehlikeli’ sayıldı

ZEYNEP KURAY

Dilan Ekin, Grup Yorum üyelerinin tutuklanmasına tepki gösterdiği ve ‘parasız eğitim’ bildirisi dağıttığı gerekçesiyle Mersin’de yapılan ev baskınlarda, gözaltına alınan 13 kişiden biri. Polis baskınından 25 gün önce beli kırılan, iki zorlu ameliyat geçiren ve beline altı tane platin takılan 18 yaşındaki Ekin, henüz dikişleri alınmadan gözaltına alınıp, tutuklandı.

Ayakta durması ve felç kalmasını önlemek için verilen çelik korse ise, tutuklu bulunduğu Tarsus C Tipi Cezaevi İdaresi tarafından ‘tehlikeli’ sayıldı. Cezaevi girişinde, çelik korseyi tutanak eşliğinde içeriye alan idare, doktorların verdiği, raporu hiçe sayarak, korseyi alıp içindeki çelikleri çıkarttı. Ekin, bu uygulamaya karşı infaz savcısına yaptığı başvuruda ise, “ Siyasi olduğundan kaynaklı, çelik korsenin kendisine verilemeyeceği” şeklinde oldu.

BirGün’e gönderdiği mektupta, şu an doğru dürüst ayakta duramadığını belirten Ekin, yaşamsal ihtiyaçlarını gidermekte zorlandığını ifade etti. Felç kalma riskiyle karşı karşıya olduğunun altını çizen Ekin, cezaevindeki koşullar için, “Sağlık problemi olmayanlar için bile çok zor, benim için daha da kötü” dedi.