‘Yaşanılır bir dünya için sanat’ diyerek yola çıkan TAKSAV, Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali ile 20’inci kez ‘perde’ dedi. Festival sokakta başladı

Festival sokakta başladı

HÜSEYİN ŞİMŞEK ANKARA

Yerli ve yabancı 59 oyunla, 20’nci kez Ankaralılar ile buluşan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, İstanbul Tiyatro Ütopya, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, İzmir Menemen Belediye Tiyatrosu’nun sergilediği sokak oyunlarıyla başladı.

Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen “Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat” temalı 20. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin açılışı sokak oyunları ile Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde başladı.

Açılış konuşması yapan TAKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kahraman, festivalde 3 sokak oyunu, 4 üniversite tiyatro topluluğu, 5 yurtdışı grubu, 5 şehir tiyatroları, 4 çocuk oyunu ile 29 özel ve amatör grubu tarafından 59 oyunun sahneleneceğini belirtti. Kahraman, oyunların Şinasi, Cüneyt Gökçer Çayyolu, Yenimahalle Belediyesi 50’nci yıl Dört Mevsim, Farabi, Bombus, Batıkent Meydan Sahneleri ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Tiyatro Pembe Kurbağa’da oynanacağını söyledi.

Konuşmanın ardından İstanbul Tiyatro Ütopya, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, İzmir Menemen Belediye Tiyatrosu sokak oyunlarını sergiledi.

CARMEN RÜZGÂRI
Devlet Opera ve Balesi Leyla Gencer Sahnesi’nde Gürcistan’dan Tiflis Vaso Abaşidze Müzikal Komedi ve Dram Profesyonel Devlet Tiyatrosu’nun “Carmen” müzikali ile açılış galası yapıldı. Açılış galasında Emek Ödülü Erhan Gökgücü’ne, Onur Ödülü Rutkay Aziz’e, Sevda Şener Tiyatro Yazarlığı Ödülü Özen Yula’ya takdim edildi.