Fetih Spor’da gözyaşlı tahliye

Yaren ÇOLAK

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Okmeydanı Fetih Spor Kulubü, 68 yıldır faaliyet gösterdikleri tesislerden dün tahliye edildi. Kulüp tesislerde 1952’den bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Ancak 20 Temmuz’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına kulübe tebligat gönderen Beyoğlu Kaymakamlığı, kulübün, tesisleri boşaltmasını istedi.

300 lisanslı sporcusu ve 120’ye yakın futbol okulu öğrencisi bulunan kulüp dün mahallelinin ve çocukların gözyaşlarıyla tahliye edildi.


3 yıldır kulüpte oynayan 13 yaşındaki Ömer Sergen Karabayır, hayalinin futbolcu olmak olduğunu dile getirerek “Şimdi hayallerimiz ne olacak?” diye sordu. 11 yaşındaki Ahmet Baha Tekir annesi Makbule Tekir ile kulübün tahliyesini gözyaşları içerisinde izledi. Ahmet Baha, “Hayallerimizi de sahamızı da yıkmayın” derken anne Tekir, “Oğlum için buradayım. Çocuğum sabah 7’de uyanıp buraya koşarak geliyordu. Sahamızın yıkılmasını istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Davanın Avukatı Ercan Tuna hukuki süreci şu sözlerle aktardı: “Tahliye işlemi hakkında İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Açtığımız davada idarenin savunması alınana kadar yürütmenin durdurması kararına istinaden de idare beklemek zorunda kaldı. Tahliye işlemini gerçekleştiremedi. Ancak geçtiğimiz hafta yürütmenin durdurulması talebimizin reddine karar verildi. Biz karara itiraz ettik. Normal koşullarda etik olan Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazın beklenmesidir.”

BU ACELE NEDEN?

Okmeydanı Fetih Spor Kulübü Başkanı Burhan Erdoğdu, dava sonuçlanmadan tahliyenin gerçekleştiğin söyledi: “Bu acele nedir? 7 gün tahliye süremiz varken bizi adeta apar topar sokağa atıyorlar. Mahkemeler sonuçlansın sonra gerekirse tahliye ederiz zaten. Asıl amaç bu bölgede kentsel dönüşüm yapmak. Bana yer göstersinler hemen bir saha yapayım. İki ayda teslim edeyim onlara. Ancak onlar 34 yıldır yapamadılar. Tellerinden ışığına kadar her şeyini biz kendimiz yaptık.”