"FETÖ'nün iş dünyası yapılanması" davasında 17 kişiye ceza verildi, 14 kişi beraat etti.

"FETÖ'nün iş dünyası yapılanması" davasında 17 kişiye ceza, 14 kişi beraat

"FETÖ'nün iş dünyası yapılanması" davasında 6 kişiye 6 yıl 3'er ay, 1 kişiye 2 yıl 6 ay, 9 kişiye 2 yıl 1'er ay, 1 kişiye de 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. 14 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

AA'nın aktardığına göre İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, bir önceki celsede sanıkların son savunmalarının alındığı hatırlatılarak, hüküm açıklandı.

Mahkeme heyeti, yurt dışında olan Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral, genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve Mehmet Gökdeniz'in dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Rızanur Meral'in eşi Zeynep Meral, Ahmet Tuzlu, Ahmet Şener Gülenç, İlhan Karagöz, Salih Zeki Azak ve Arzu Üre'ye "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi.

Mahkeme, 9 sanığa ise "örgüte üye olmamakla birlikte yardım" suçundan 2 yıl 1'er ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan Çetin Pekdemir'e "örgüte üye olmamakla birlikte yardım" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, "etkin pişmanlık" hükümlerinden faydalanma talebiyle ifade veren Yüksel Nalbant'a ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Sanıklardan 14'ünün ise üzerlerine atılı suçlardan beraati kararlaştırıldı.

İddianamede sanıklara "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından 15 yıldan 22,5 yıla kadar, "örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik" suçundan da ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Gizli tanık anlatımları, iletişim dinleme tutanakları, tanık beyanları, ihbar tutanakları, TMSF raporları, "ByLock" raporları, Bank Asya hesap dökümleri, dernek üye kayıt listeleri ve sosyal medya paylaşımları delil adı altında iddianemede yer almıştı.