Deplasmanda Balıkesirspor karşısında Ronald Vargas’ın golleri sonucu 2-0 geriye düşen Trabzonspor, 90+4’te Oscar Cardozo’nun attığı golle sahadan bir puan ile ayrılmayı başardı

Fırtına’yı Cardozo kurtardı

METİN AKTAŞOĞLU - metin.aktasoglu@gmail.com

Balıkesir-Trabzon mücadelesi yoğun gündemin, sendromlarla dolu pazartesinin epeyce gölgesinde kalsa da sonucuyla en azından “Ben buradayım” demeyi başardı. Uzun süre ligin dibinde yer alıp üst sıralara tırmanmak adına bir çaba sarf etmezken, Kemal Özdeş’in başa geçmesiyle üzerindeki ölü toprağını atan Balkes, Ersun Yanal ile zirveye gidecek gibi gözüküp, çalkantılı skorlar almaya devam eden konuğu Trabzonspor’la 2-2 berabere kaldı.

Sahada, sınırlı yetenek kapasitesine rağmen, tüm gücüyle mücadele eden Balıkesirspor’un bu haftalardır süren çabaları, bu maçta da derhal sonuç verdi. Yırtıcı ve hücum pres ağırlıklı rakiplere karşı zorlandığı görülen Karadeniz temsilcisi, 7. dakikada penaltıdan Vargas’ın kaydettiği golle 1-0 geri düştü. Golden sonra da hızlı dönüşlerde zorlanan Ersun Yanal’ı talebelerine cezayı yine Vargas kesti. Venezuelalı bu kez 10’da fileleri havalandırdı ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Devre arasına kadar iki takım, özellikle daha fazla arayışta olması beklenen taraf Trabzon, gole yaklaşamazken işler Balıkesirspor için gayet iyi gitmekteydi...

Maçı aktarırken ilginç bir bilgi vermeden de olmaz. Haber kanallarında TFF’nin yabancı oyuncu sınırını kaldırdığı haberi dönerken ve sosyal medyada konuyla ilgili çoktan bir geyik muhabbeti başlamışken müsabakada toplam beş yabancı oyuncu forma giydi. Garip bir futbol ülkesiyiz vesselam!

Sahaya döndüğümüzde ise bu sefer ikinci yarıda karşımızda daha korumacı bir Balıkesirspor vardı. Trabzonspor bunun sonucunda 62’de, plakadan bir sonra (bu bilginin bir önemi yok ama olsun), Mehmet Ekici ile tabelada skoru 2-1’e getirdi.

Bundan sonrası kar, kıyamet! Hem kar yağışı başladı hem de maç tahmin edilemez bir hal aldı. Orta sahalar rahat geçilirken iki takım da sürüsüne pozisyon harcadı. Son sözü ise oyuna 65. dakikada dahil olan tecrübeli golcü Oscar Cardozo, 90+1’de karambolde skoru tayin etti: 2-2. Balkes’in golleri Vargas’tan, Trabzon’un golleri ise Cardozo ve Almanya tedrisatından geçmiş olan Mehmet Ekici’den geldi. Nasıl tesadüf?