Antep'de bir camide itikafta bulunmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis müdahalesi sonrası gözaltına alınan Alparslan Kuytul serbest bırakıldı.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul serbest bırakıldı

Adana'da 4 Mayıs günü gözaltına alınan Alparslan Kuytul, ifadesinin alınması üzerine Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Kuytul ve beraberindekiler ‘adli kontrol şartı’ ile serbest bırakıldı.

Gözaltına alındıktan itibaren emniyet önünde bekleyen yüzlerce Furkan Vakfı üyesinin, serbest bırakılan Alparslan Kuytul'u adliye önünde karşıladığı görüldü.

Konuya ilişkin Kuytul’un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda da, “Alparslan Kuytul Hocaefendi, Sulh Ceza Hakimliğinde görülen mahkemenin sonuçlanmasının ardından sevenleri ile buluştu!” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Gerici Furkan Vakfı, 3 Mayıs Pazartesi günü sabahı, güvenlik güçlerinin 3 Mayıs sabahı cami içinde itikaf ibadetinde olan üyelerine müdahale ettiğini açıkladı.Sosyal medyada yayılan görüntülerde polis ibadet için toplananlara biber gazıyla müdahale ederek cemaati cami içinde dağıtmaya çalıştığı görüldü.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, gözaltına alınmadan önce sosyal medya hesabında polisin müdahalesini eleştirerek "İtikâf ibadetimiz hakkımızda hayırlara vesile olsun. İtikâf sünnetini unutturmama ve diriltme gayreti içinde olan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ataları olan nice Firavun ve Nemrutlar İslam’ı yok edememiştir. Kendilerinin de buna gücü yetmeyecektir. Devlet içindeki din düşmanı komite hükümeti esir almış, baskı ve şantajla dediğini yaptırıyor olsa bile tüm Müslümanları ve İslami Furkan Hareketini esir alamayacak ve Allah’ın izni ile mücadelemizi durduramayacaktır" demişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, camide yaşanan olayın 'örgütlü bir provokasyon girişimi' olarak nitelemiş, "orada bulunmaması gereken bir personel açığa alınmıştır" açıklamasını yapmıştı.

Kuytul ise, 4 Mayıs sabahı Adana'daki bir camide üye ve gönüllüleri ile birlikte gözaltına alınmıştı.