Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski Başkanı Füsun Sayek, son yolculuğuna

BELGİN TORAMAN ANKARA
Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski Başkanı Füsun Sayek, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Ankara'da TTB Genel Merkezi önünde yapılan törene birçok hekimin yanı sıra, sendika başkanları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, törende yaptığı konuşmada, Füsun Sayek'in anısını yaşatacaklarını ve onun gösterdiği hedefe doğru emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi. Gürsoy " Onun bıraktığı yerden mücadeleye devam edeceğiz. Sevgili Füsun'umuzu kaybettik. Ebedi uykusunda rahat uyuması için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, Füsun Sayek'in sendikalaşma mücadelesinde kendileri ile birlikte yürüdüğünü söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise "Füsun Sayek yalnız bir hekim değil, aynı zamanda mücadele insanıydı. Mücadeleye kadcsından dolayı teşekkür ediyoruz ve onu saygıyla uğurluyoruz," dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Koksal Aydın da toplumun haklarını savunan yiğit bir neferi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Sayek'in cenazesi, Maltepe Camii'nde kılınan öğle namazından sonra toprağa verilmek üzere İskenderun-Arsuz'a götürüldü.