Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray’da kadro yavaş yavaş şekilleniyor. Sarı-kırmızılı ekip, birkaç gün içinde üç futbolcuyla yollarını ayırabilir

Galatasaray’da hareketli günler

Yunus Emre Ceren

Yeni sezon öncesi yavaş yavaş kadrosunu şekillendirmeye çalışan Galatasaray’da transferde hareketli günler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı ekip kadrosunda düşünmediği Cenk Gönen için Malaga’yla anlaşmaya varırken, Semih Kaya’nın Çek ekibi Sparta Prag’a kiralık olarak gönderilmesi gündemde. Aslan genç yeteneği Sinan Gümüş’ü ise Benfica’ya gönderebilir. Fazla forma şansı bulamadığı için daha önce takımdan ayrılmak istediğini söyleyen Sinan, kulübün istediği teklif geldiği takdirde Portekiz yolunu tutacak. Öte yandan durumu belirsiz olan Wesley Sneijder kulüpte kalacağını açıkladı.

İki sezon önce Beşiktaş’tan transfer edilen Cenk Gönen, sarı-kırmızılı kulüpte istediği forma şansını bulamayınca ayrılmaya karar verdi. İspanyol ekibi Malaga ile menajeri aracılığıyla bağlantı kuran tecrübeli eldiven, La Liga temsilcisiyle her konuda anlaşırken, Galatasaray bu transferden 600 bin avro bonservis ücreti alacak. Özellikle geçen sezon yaptığı hatalarla taraftarlar tarafından istenmeyen adam haline gelen Semih Kaya’ya ise Sparta Prag’dan gelen teklif ciddi şekilde düşünülmeye başlandı. Bu transferin de önümüzdeki birkaç gün içinde netleşmesi bekleniyor.
‘Geleceğin yıldızı’ olarak lanse edilen Sinan Gümüş’e ise Benfica’nın ilgisi yoğunlaşmış durumda. Geçen sezon çoğunlukla yedek kulübesinde bekleyen Gümüş’ün gelen teklife sıcak baktığı gelen bilgiler arasında. Galatasaray yönetimi ise istediği bonservis bedelini alamadığı takdirde genç oyuncuyla yollarını ayırmak istemiyor. Sneijder ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada kulüpte kalacağını ve bugün antrenmanlara başlayacağını ifade etti.

Feghouli ile temaslar sürüyor
Öte yandan yeni isimleri kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar Sofiane Feghouli menajeri ile İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirdi. Menajer Antar’ın Feghouli için önerilen yıllık 2.5 milyon avroyu kabul ettiği ancak West Ham’ın oyuncuya ödemesi gereken 3 milyon avroluk imza parası konusundaki sorun sürüyor. 27 yaşındaki yıldızın menajerinin, imza parasını da Galatasaray’dan talep ettiği bildirildi. 4.5 milyon avro bonservis ödemeyi kabul eden Cimbom, West Ham ile sorunu çözmenin yollarını arıyor.

Cezayirli oyuncunun, imza parası istemesi ve Valencia ve West Ham’da iki kez kadro dışı bırakılması korkutuyor. 2013 yılında Zidane ile kıyaslanırken Manchester United’a gitmeyip Valencia’da kalmayı tercih eden Cezayirli, 2015-16 sezonunda disiplinsizliği yüzünden kadro dışı bırakıldı. Geçen sezon ise yine aynı sebepten Bilic tarafından rezerv takıma gönderildi.

***

Cavanda kadro dışı

Galatasaray’ın Belçikalı oyuncusu Luis Cavanda kadro dışı kaldı. Slovakya kampında teknik direktör Igor Tudor ile tartışan Cavanda’nın yönetim kararıyla kamptan gönderildiği ifade edildi. Disiplinsiz hareketleri nedeniyle daha önce hem Igor Tudor hem de yönetim tarafından uyarılan Belçikalı oyuncuya kendisine kulüp bulması söylenecek. Cavanda’nın İstanbul’da çalışmalarına bireysel olarak devam etmesi ve transfer tekliflerini değerlendirmesi bekleniyor. Cavanda geçen sezon sarı-kırmızılı takımda 7’si Süper Lig olmak üzere 13 resmi karşılaşmada forma giymişti.