AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürt sorununun yüzde 95 oranında çözüldüğünü söyledi. Kürtlerin taleplerinin yüzde 95'inin gerçekleştiğini iddia eden Ensarioğlu, çözüm süreci zamanında PKK ile görüşmenin hatalı olduğunu belirtirken Abdullah Öcalan'ın samimi olduğunu, sürecin Kandil yönetimi ve Selahattin Demirtaş yüzünden bittiğini öne sürdü.

Kaynak: Haber Merkezi
Galip Ensarioğlu: Kürt sorunu yüzde 95 çözülmüştür

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürt sorununun 'yüzde 95 çözüldüğünü' ileri sürdü. Gazete Duvar'a konuşan Ensarioğlu, bazı ideolojik taleplerin karşılanmadığını ve bunların Kürtlerin ortak talebi olmadığını savundu. Ensarioğlu, şunları söyledi:

"Biz, farklı düşünen farklı siyasi partilerde veya ideolojilerde yer almış Kürtlerin, yıllarca birlikte yaptığı bütün çalıştaylarda, konferanslarda, sohbetlerimizde dile getirdiğimiz, ortaklaştığımız taleplerin yüzde 95’i gerçeklemiştir. Bugün bazı siyasi partilerin ve farklı ideolojik görüşlerin talepleri olabilir. Onlar ideolojik taleplerdir, bütün Kürtlerin ortaklaştığı talepler değildir."

YENİ ANAYASA

Yeni dönemde özgürlükçü ve eşitlikçi bir anayasanın muhakkak hazırlanması gerektiğini dile getiren Ensarioğlu, anayasada anadilde eğitimin yer almasına ilişkin ise, "Evrensel normlar neyi kapsıyorsa hepsi yeni anayasada olmalı" dedi.

"PKK ŞİDDETİN MUHATABIDIR"

Olası bir çözüm sürecinde PKK'nin tekrar muhatap alınmaması gerektiğini ve bir önceki süreçte de en büyük hatanın bu olduğunu kaydeden Ensarioğlu, "PKK şiddetin muhatabıdır. Ama Kürt sorununun veya demokratikleşmenin muhatabı bu ülkede yaşayan herkestir" dedi.

Ensarioğlu, çözüm süreci sırasında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın samimi olduğunu savunurken sürecin bitmesinde Kandil yönetimi ve Selahattin Demirtaş'ı işaret etti:

"Kandil’in ve Selahattin Demirtaş’ın sürecin bitmesinde günahı var. Kandil’e isteyerek veya istemeyerek boyun eğdi. Öcalan’ı ve Çözüm Süreci’ni boşa çıkarmada irade ortaya koyamadı."

"AKP, TÜRKİYE MİLLİYETÇİSİ"

AKP'nin 'Türkiye milliyetçisi' olduğunu, MHP ve Sinan Oğan'ın da ırkçı olmadığını kaydeden Ensarioğlu, "Sinan Oğan’ın, MHP’nin milliyetçiliği ayrı bir şey. AK Parti’nin milliyetçiliği ise Türkiye milliyetçiliği. Yani bağımsız, büyüyen, gelişen, özüne dönen bir Türkiye olarak tarifleyebiliriz" derken kendisini ise 'liberal, muhafazakâr demokrat' diye tanımladı.