Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe katledilişinin 15. yılında İstanbul Esenler’deki mezarı başında anıldı. Esenler Kemer Mezarlığı’nda yapılan duygulu anların yaşandığı anma törenine...

YUNUS ALAÇAM/CENGİZ DAĞISTAN

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe katledilişinin 15. yılında İstanbul Esenler’deki mezarı başında anıldı. Esenler Kemer Mezarlığı’nda yapılan duygulu anların yaşandığı anma törenine Göktepe’nin ailesi, yakınları ve mücadele arkadaşları katıldı. Ellerinde “Metin’ler ölmez, Evrensel susmaz, inadına hepimiz birer Metiniz” pankartı taşıyan gençlerin mezarlık girişinden Göktepe’nin mezarına kadar yaptığı yürüyüşün ardından tören başladı.
Anmaya; EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Evrensel yazı işleri müdürü Fatih Polat, Evrensel başyazarı İhsan Çaralan, TGC Başkan vekili Turgay Olcayto, TGS eğitim sekreteri Alper Turgut, gazetemiz yazarlarından Nazım Alpman ve Cüneyt Cebenoyan, ‘Toplumsal Bellek Platformu’ üyeleri Arat Dink, Nükhet İpekçi, Mazlum Çimen ve Cumartesi Annelerinden Maside Ocak katıldı. Anma Metin Göktepe ve katledilen devrimcilere saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe “Hepiniz benim için birer Metinsiniz” diyerek anmaya katılanlara teşekkür etti. 
İhsan Çaralan, Metin Göktepe’nin gazetecilik anlayışını anlatarak, Göktepe’nin gazetecilik yolundan; halkın doğru haber alma hakkının yolundan gidilerek olacağını anlattı. TGC ve TGS adına yapılan konuşmalardan sonra, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, emek ve demokrasi güçlerinin baskı ile susturulmaya çalışıldığını belirtti. Dün de bugün de gençlerin aynı muameleyi gördüğünü anlatan Tüzel, konuşmasında Evrensel gazetesinin ve Metin Göktepe’nin Gebze’de işçi mücadelesinde, 3. köprüye hayır diyenlerin, Kürtlerin, kadınların mücadelesinde yaşadığını ifade etti. Maside Ocak ve ‘Toplumsal Bellek Platformu’ adına Gül Erdost’un konuşmalarının ardından Göktepe’nin yenilenen mezarına çakıl taşı ve karanfiller bırakılarak anma bitirildi. Anmanın ardından aşure dağıtıldı.