‘Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları’ kitabının yazarı gazeteci Nedim Şener, Dink cinayetinde ihmalleri olduğu söylenen emniyet görevlilerini

ELÇİN YILDIRAL

‘Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları’ kitabının yazarı gazeteci Nedim Şener, Dink cinayetinde ihmalleri olduğu söylenen emniyet görevlilerini ‘terör örgütüne hedef gösterdiği’ iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Emniyet görevlilerinin suç duyuruları üzerine İstanbul 11. Ağır Ceza'da açılan davanın karar duruşması dün görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Nedim Şener ve müştekilerden sadece Muhittin Zenit katıldı. Şener hakkındaki mütalaasını önceki duruşmada açıklayan savcı, Şener’in bir yıldan üç yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemiş, “gizli belgeleri temin etmek ve açıklamak” suçundan ise beraatini talep etmişti.
MAHKEME: BELGELER GİZLİ DEĞİL
Mütalaya karşı savunmasına Erivan’da yaşayan yaşlı bir kadının Dink’in fotoğrafını tutarken görüntülendiği afişi göstererek başlayan Nedim Şener, fotoğraf üzerinde bir buçuk milyon artı bir ifadesinin yer aldığına dikkat çekti. Afişin “soykırım suçlususunuz, bunun son halkası da Hrank Dink’tir”  şeklinde bir anlam taşıdığını belirten Şener, “Ben bu fotoğrafın gölgesinde yaşamak istemeyen, Dink cinayetinin arka planını ortaya çıkarmak isteyen bir insanım” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme, emniyet görevlilerinin isminin 14. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamesinde ve dosyada yazılı olduğunu bu nedenle de kitaptan önce bu isimlerin kamuoyunca bilindiğini ayrıca gizli belgelerinde yine mahkemeye gönderilen belgeler olduğuna kanaat getirerek, Nedim Şener’in beraatine hükmetti.