Cinayetin üzerinden iki ay geçmesine rağmen, suikastın gerçek sorumlularının ortaya çıkarılmamasına tepki gösteren gazeteciler, cenaze törenindeki duyarlılığın da azaldığını ifade ettiler..

UFUK KOŞAR

Agos Genel Yayın Yönetmeni Dink'in ölümünün üzerinden geçen iki ayda, suikastın gerçek sorumlularının ortaya çıkarılmaması ile ilgili dün bir grup gazeteci Agos gazetesini ziyeret ederek, endişelerini ve yaşanan son gelişmeleri Gazeteci Yazar Aydın Engin ile paylaştı. Nevzat Onaran (Dünya gazetesi), Murat İnceoğlu (TV8), Deniz Gökçe, Aram Duran, Eylem Düzyol (Anka), İbrahim Aslan, Aysel Kılıç (Diha), Murat Utku (Dha), Fatih Polat (Evrensel gazetesi) gibi bir çok gazetecinin bulunduğu ziyarette konuşan Ertuğ-rul Mavioğlu (Radikal gazetesi), Dink suikastının tam olarak aydınlatılamadığını, meslek-tektaşları olarak olayın takipçisi olduklarını, yeni gelişmelerden bire bir haberdar olmak istediklerini ifade etti.

KORUMA PLAYBOY'LARA

Gazetecilerin ziyaretinden muduluk duyduğunu belirten Aydın Engin de, tetikçilerin bulunduğunu ama gerçek sorumluların bulunması için yetkililerin yeterli çabayı göstermediğini söyledi. Olayın tam anlamı ile aydınlatılması konusunda kaygı duyduklarını ifade eden Aydın, cinayetten önce ve sonra yaşanan süreci değerlendirerek, Uğur Mumcu suikastında da aynı sahnelerin yaşandığını belirtti. Cineyetin çözümü ile ilgili net bir sonuca ulaşacağını sanmadıklarını söyleyen Engin, on-binlerce insanın yürüdüğü cenaze törenin çok anlamı olduğunu ve bu tepkilerin ardından milliyetçi kanatların paniklediğini ifade etti.

Engin, cinayetten sonra oluşan duyarlılığın sadece yürüyüşte kaldığını, devam ettmediği-ni söyleyerek sloganlarda ifade edilen duygunun arkasında durulmadığını, hatta gelen tepkilerden dolayı geri adım atanların da olduğunu dile getirdi. Engin, Patrikhane'nin dilekçe vermesine rağmen özel koruma şirketlerine yönlendirdiğinin vurgusunu yaparak, "Play-boylara devlet koruması tahsis ediliyorda, 60-70 bin kişinin mensubu olduğu cemaat liderine gidin özel bir sirkede anlaşın deniliyor" diye konuştu. Hrant Dink'in önerdiklerinin doğru kavranması gerektiğinin de altını çizen Engin, ezberleri darmadağın eden düşüncelerinin olduğunu belirtti. Agos ile diğer medya kuruluşlarında çalışanların daha sağlıklı bir iletişim kurması gerektiğini ifade eden Engin, Agos'a haber desteğinin yapılması gerektiğini söyledi. Engin, "Basın mensuplarının, olaylarla ilgili, Agos'la birlikte olmakla ilgili atacakları minik bir adımın bile çok büyük değeri var" dedi.