Gençlik Muhalefeti: Gençler ölüyor, artık yeter!

Gençlik Muhalefeti üyeleri, Denizli’de işsiz olduğu ve maddi sıkıntılar çektiği için intihar ettiği ileri sürülen 24 yaşındaki gençle ilgili açıklama yaparak, “AKP-Saray rejiminin yoksulluk düzeninde gençler ölüyor, artık yeter!” dedi.

Denizli Gençlik Muhalefeti’nden yapılan açıklamada, “Kendi çocuklarına ‘bir miktar’ harçlıkla gemi aldıranlar, adalarda şirket kurduranlar saraylarda sefa sürerken; yoksul, emekçi halk çocukları evine ekmek götüremediği için ömrünün baharında hayatına son veriyor. AKP sayesinde ülkemiz işsizlik cumhuriyetine dönüştürüldü” ifadeleri kullanıldı.


İktidarın temel görevinin yurttaşların açlık ve yoksulluk içerisinde yaşamalarını önlemek ve yurttaşlara yeterli iş imkânı sağlamak olduğuna dikkat çeken Gençlik Muhalefeti üyeleri, 24 yaşında intihar eden gencin hemşerisi olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye şöyle seslendi: “Kendisine soruyoruz; söylediğiniz gibi ekonomi bu kadar iyi ve sorunsuzsa milletvekili seçildiğiniz ilde 24 yaşında bir gencin işsizlik sebebiyle intihar etmesine ne diyeceksiniz? Nihat efendi, bırakın halkı kandırmayı, bunu kendinize bir sorun! Televizyonlardan attığınız yalanlarla iktidarınızı sürdüremezsiniz.”
Açıklamada ayrıca, “Gençlerin sürüklendiği bu karanlığa dur diyelim! Gençlik düşmanı AKP’den hesabı Devrimci Gençler soracak!” denildi.