Gençlik Muhalefeti’nden Bolivarcı Venezuela Büyükelçiliğine dayanışma ziyareti

Venezuela’da Ulusal Kurucu Meclis seçimleri, Amerikan emperyalizmi güdümündeki sağcı çetelerin provokasyonlarıyla gerçekleşmişti. Seçimleri Chavez’in izindeki halkçı ve bağımsızlıkçı güçler kazanmıştı.

Gençlik Muhalefeti’nin Maduro’nun seçim zaferinin ardından gerçekleştirdiği dayanışma ziyaretinde, ‘Venezuela Ulusal Kurucu Meclis seçimleri, büyük emperyal güçlerin, bu güçlere bağlı çetelerin ve medyanın baskısı altında gerçekleşti. Ama Venezuela halkı, Bolivarcı devrimin izinde, Amerikan emperyalizmine karşı olduğunu bir kere daha gösterdi. NY Times’tan Deutsche Welle’e kadar küresel kapitalizmin sözcüleri, seçimin meşruiyetine ve sonucuna gölge düşürmeye çalışıyor, bunu kabul edemeyiz. Tercihini Amerikan emperyalizmine karşı mücadeleden yapan Venezuela halkının ve Bolivarcı Maduro hükümetinin yanındayız‘ denildi.

genclik-muhalefeti-nden-bolivarci-venezuela-buyukelciligine-dayanisma-ziyareti-331210-1.

‘Emperyalizme karşı geleceği kazanacağız’

Ziyarette, Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’e, Gençlik Muhalefeti’nin Dünya, Türkiye ve gençlik mücadelesi üzerine tartışma notlarının 2011’de kitaplaştırıldığı ‘Geleceği Kazanacağız’ çalışması hediye edildi.

‘Latin Amerika için ortak çalışmalar yapabiliriz’

Gençlik Muhalefeti üyeleri, ‘Türkiyeli gençlerin, Venezuela’aki gelişmeleri büyük oranda CNN’den, BBC’den takip etiği değerlendirildiğinde bu manipülasyonların ötesinde gerçekleri anlatmamız gerekli. Bunun için ortak, gönüllü bir çalışma ekibi oluşturabiliriz’ dedi.

Ziyaret, Hugo Chavez Kütüphanesi’nin incelenmesinden sonra sona erdi.