Gözaltıların nedeni gündem değiştirme

Yaren Çolak

“İsimsizler Hareketi” soruşturması kapsamında 25 Eylül’de 17 kişinin gözaltına alınmasının ardından dört gün süren savcılık sorgusu dün son buldu.

Gözaltına alınanlardan 14’ü serbest bırakılırken mahkeme 3 kişinin “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” tutuklamasına karar verdi.


CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMASI

Operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan yazar Temel Demirer “Dört suçlamayla sorgulamaya girdim. Birincisi halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik etmek, ikincisi Cumhurbaşkanı’na hakaret, üçüncüsü terör örgütüne üye olmak, dördüncüsü terör örgütü propagandası yapmak” diye konuştu. Gözaltı sürecini değerlendiren Demirer şu ifadeleri kullandı: “Bu soruşturulduğum terör örgütü hangisi, adı nedir?’ ben bilmek istiyorum ve ‘halkı nasıl kin ve düşmanlığa tahrik ettiğime dair somut kanıt sunar mısınız?’ dedim. Ayrıca sunduğunuz belgelerde zerre hakaret yok dedim. Özellikle ‘Telegram’a üyesi misin?’ sorusunun üzerinde durdular. Ben de üyeliğim olmadığını bir iki ke ziyaret ettiğimi ayrıca da sitelerin yasak olmadığını belirttim.”

gozaltilarin-nedeni-gundem-degistirme-786825-1.


GÜNDEMİ MANİPÜLE ETMEK İSTİYORLAR

Bu gözaltının tamamen gündemi gölgelemek için yapılmış olduğuna dikkat çeken Demirer, “Bugün Türkiye’deki rejimin olaya ihtiyacı var. Bu da gayri ciddi gündem saptırma amaçlı Türkiye’nin içine düştüğü durumu manipüle etmek için yapılmış bir olay. Ekonomik, siyasi gündemi manipüle etmek. Beni dört gün evden 5 özel TİM, 4 tane karakoldan polis,1 siber şubeden polis toplamda 13 kişi aldı. Dört gün sonra pardon deyip bıraktılar. Gören de 40 kişi öldürdüm sanacak. Ancak amaç hedef karartma, manipülasyon, itibarsızlaşma gibi şeyler” diye konuştu.