10 Mayıs 2011’de İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik operasyon kapsamında, İdil Kültür Merkezine yapılan baskında Grup Yorum üyeleri gözaltına alındı. “Mahir Çayan’ın kabartma portesi...

10 Mayıs 2011’de İstanbul’da  DHKP-C’ye yönelik operasyon kapsamında, İdil Kültür Merkezine yapılan baskında Grup Yorum üyeleri gözaltına alındı. “Mahir Çayan’ın kabartma portesi”, “İsrail’in Gazze saldırısını protesto etmek” ‘suç’larından 110 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Grup Yorum üyeleri, bugün (26 Kasım 2012) Çağlayan Adliye’sinde hakim karşısına çıkacak. 17 Eylül’den beri İdil Kültür Merkezi’nde ev hapsinde tutulan Grup Yorum’un solisti Selma Altun ile dava öncesinde bir araya geldik. Altun’un açıklamaları şöyle:
»Biz ‘terör’le yargılanıyoruz. Ancak, kitaplar toplanıyor, sokak ortasında polis kurşunuyla insanlar öldürülüyor, sergiler basılıyor, heykeller yıkılıyor, tiyatrolar kapatılıyor, basın açıklamalarına gazla müdahale ediliyor. Bizce terörün kendisi budur. Bu terörden Grup Yorum da nasibini almıştır.
»Biz neyin şarkılarını yapıyorsak tabii ki de onun yanında yer alacağız. Bu nedenle üzerimize atılan ‘suçlamaların’ hepsini kabul edeceğiz.
»Tüm yaşananlara karşı bizim bildiğimiz, doğruluğuna inandığımız tek bir yöntem var; bir araya gelmek. Grup Yorum sahnede görünen 10-15 kişiden ibaret değildir. Grup Yorum halktır,  her yerdedir. Mustafa Serbes