Çuhadar’ın cenazesini almak isteyen 23 kişi hâlâ gözaltında. Yoğun işkencelere maruz kalan...

Çuhadar’ın cenazesini almak isteyen 23 kişi hâlâ gözaltında. Yoğun işkencelere maruz kalan gözaltındakilerden Grup Yorum üyesi Selma Altın'ın sağ kulak zarı patladı. Altın'ın bir kulağının artık duymadığını belirten avukat Tanay, Ezgi Dilan Balcı'nın vücudunda ise eziklerin bulunduğunu söyledi
İstanbul Sultangazi’de polis karakoluna gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitiren İbrahim Çuhadar’ın cenazesini almak isterken polis şiddetine maruz kalarak 28 kişiyle birlikte gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Selma Altın’ın gözaltında sağ kulak zarı yırtıldı.
Üç gündür gözaltında tutulan ve aralarında Grup Yorum’un iki üyesinin de bulunduğu 28 kişiden 5’i serbest bırakılırken, 23 kişinin göz altısı ise halen sürüyor. Halen gözaltında olan 23 kişinin bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyor. Gözaltındakilerin yoğun işkence gördüğü ve sağlıklarından endişe edildiği belirtiliyor.
GÜNLERCE İŞKENCE GÖRDÜLER
Avukat Taylan Tanay, müvekkillerinin gözaltına alınmalarından itibaren çok yoğun bir işkenceye maruz bırakıldığını, sağlık durumlarının kötü olduğunu söyledi. Tanay, bugün işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
Geçtiğimiz salı günü İstanbul Sultangazi’de bulunan 75. yıl Polis Karakolu’na düzenlediği bombalı saldırıda yaşamını yitiren Çuhadır'ın Adli Tıp Kurumu’ndaki cenazesini almak isteyen eylemcilere cuma günü polis saldırmış, 28 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmalarından itibaren yoğun şekilde fiziksel işkenceye maruz kalan, aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu bu 28 kişiden, 18 yaşın altında olan 5'i serbest bırakıldı. 23 kişi ise hâlâ gözaltında bulunuyor. Gözaltındakilerin bugün savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.
SAĞLIK DURUMLARI KÖTÜ
Avukat Taylan Tanay, gözaltına alınanların, gözaltına alındıkları andan itibaren yoğun fiziksel işkenceye maruz bırakıldığını, bu işkencelerin hastanede ve nezarethanede de artarak devam ettiğini söyledi. Gözaltındakilerin sağlık durumunun kötü olduğunu belirten Tanay, “Bir kişinin kolunu bileğinden kırmışlar, iki kişinin ayağına gaz bombası isabet etmiş. Bir çocuğun omzu çok kötü durumda. Hepsinin vücudunda ezikler var. 15 saat ters kelepçede tutulmuşlar. Sürekli darba maruz kalmışlar” dedi. Tanay, polislerin gözaltındakilerden bazılarını Adli Tıp'a götürürken kenara çekip ölümle tehdit ettiğini de ifade etti.
YORUM ÜYESİNİN KULAĞI DUYMUYOR
Grup Yorum'un iki üyesinin gözaltında bulunduğunu söyleyen Tanay, bu kişilerin polis arabasında özellikle kulaklarına vurulmuş olduğunu dile getirdi. Grup Yorum üyelerinden Ezgi Dilan Balcı'nın vücudunda eziklerin bulunduğunu belirten Tanay, diğer Grup Yorum üyesi Selma Altın'ın ise sağ kulak zarının patlatıldığını, Altın'ın bir kulağının artık duymadığını açıkladı. Tanay, bu iki kişinin Grup Yorum üyesi oldukları bilindikleri için özellikle kulaklarına vurulduğunu söyledi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Tanay, “Gözaltındakiler, İstanbul Emniyeti polisleri tarafından gözaltına alındıkları andan itibaren yoğun işkenceye maruz bırakılmıştır. Gözaltına alınırken, polis otosunda, nakil aracında, hastanede ve nezarethanede de işkence sürmüştür. Sağlık durumları kötü, hastaneye kaldırılmaları gerekiyor. AKP polisinin yarattığı tablo ortadadır. Pazartesi günü (bugün) suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.