Oğuz Aral, son yolculuğuna uğurlandı Geçirdiği kalp krizi sonucu Bodrum'da yaşamını yitiren, Türk karikatür sanatının büyük ustalarından Oğuz Aral, dün alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Multi organ yetersizliği nedeniyle geçirdiği kalp krizinden sonra yoğun bakıma alınan, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Oğuz Aral'ın cenazesi, dün Levent Camii'nde öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine aralarında Metin Uca, Hıncal Uluç, Mustafa Kaçan, Gani Müjde, Müjdat Gezen, Meltem Cumbul, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli, Cem Yılmaz, Müşfik Kenter'in de bulunduğu pek çok sanatçı katıldı. Aral'ın eşi Tolga Aral, oğlu Seyidali ve kızı Elgin taziyeleri kabul ederken; gözyaşlarına boğuldular. Törenin ardından Oğuz Aral alkışlarla uğurlandı.

OĞUZ ARAL KİMDİR?

1936 yılında Silivri'de doğan Oğuz Aral, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin üçüncü sınıfından ayrıldı. 1950'den sonra çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizen sanatçı Gün Gazetesi'nde 'GırGır' adıyla bir güldürü sayfası düzenledi. Başta Avanak Avni olmak üzere, Köstebek Hüsnü, Utanmaz adam, Mayk Hammer ve Vites Mahmut gibi çizgi roman karakterlerinin yaratıcısıydı. Son yıllarda Hürriyet Gazetesi'nde 'Huysuz İhtiyar' ismiyle köşe yazıları yazan Aral, iki çocuk babasıydı.