Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili, 39 günlük açlık grevinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili hastaneye kaldırıldı

Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı nedeniyle 8 yıl yurt dışında bulunduktan sonra Ekim ayında Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Mikheil Saakaşvili, 39 günlük açlık grevinin ardından kaldığı cezaevinden alınarak bir cezaevi hastanesine kaldırıldı.

Gürcistan makamları tarafından yapılan açıklamada, "Mikheil Saakaşvili'nin sağlık durumunun kötüleşmesini önlemek ve güvenliğine yönelik artan risk nedeniyle, 12 numaralı cezaevinden mahkumlar için olan 18 numaralı tıbbi tesise nakledildi" denildi.

Saakaşvili, cezaevi hastanesi yerine sivil bir hastaneye gitmek istediğini yetkili makamlara belirtmişti.

Saakaşvili'nin siyasi ortağı olan Liza Yasko, cezaevi hastanesine atıfta bulunarak, "Hayatı için en tehlikeli yere nakledildi" dedi.

Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı nedeniyle 8 yıldır yurt dışında yaşayan Saakaşvili, ekim ayında Gürcistan’a dönmüş ve döndüğünün ertesi günü tutuklanmıştı.

Tutukluluğuna itiraz için açlık grevine giren eski Cumhurbaşkanı’nın serbest bırakılması için ekim ayında 70 bin imzayı geçen bir kampanya yürütülmüş, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, "Gezegendeki hiç kimse bizi Saakaşvili'yi serbest bırakmaya ikna edemez" diyerek kararlılıklarını belirtmişti.

(ANKA)