'Hagi ve Hakan Şükür G.Saray'da oynamamı istemedi'

Eski Galatasaray futbolcusu Ümit Karan, FutbolArena’ya verdiği röportajda, gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Ümit Karan, Hagi’nin Galatasaray’da teknik direktor olduğu dönemde Hakan Şükür’le birlikte olup “Galatasaray’da futbol oynamamı istemediler, üstüme oynadılar” dedi.

Futbolu bıraktıktan sonra TV yorumculuğu yapan Ümit Karan, teknik direktörlük kariyeri için ne düşündüğü hakkındaki soruya şöyle cevap verdi:

“Düşünüyorum tabii ki. Benim en sevdiğim iş tabii ki. Ama biliyorsunuz bir dönem bazı şeyler yaşandı. Davalar oldu. Benim aslında amacım Sportif Direktör olarak görev yapmak istiyorum. İlk başta düzgün çalışan bir kulüpte görev yapmak lazım. Ufku ve vizyonu geniş olan kişilerle çalışmak lazım. Bu insanları bulamadığımız sürece bizde çalışamıyoruz. Futbolda da bazı şeyler dönüyor. Maalesef hala aynı insanların, aynı çevrenin kararları ile dönüyor futbol dünyası. Bunlardan vazgeçmedikleri sürece biz bu işleri yapamayız. Ben diyorum; futbol dünyasını temizlemek zorundalar. Temizlemiyorlar.”

Öte yandan emekli futbolcu Ümit Karan, "Neden Galatasaray’da efsane olan eski futbolcuları teknik direktör olarak görev yapamıyor?" sorusuna ise çok tartışılacak şu cevabı verdi:

“Bu kesinlikle zeka işi. Biz çok futbolcu gördük teknik direktör olamayan. Hagi mesela. Galatasaray ve Türk futbol tarihinin en büyük yabancı futbolcusu. Ama, teknik direktör olarak hiçbir başarısı yok. Türkiye’de gittiği her takımda başarısız sonuçlar aldı. “Galatasaray niye diğer eski hocalarına şans vermiyor, bilmiyorum. Kıskançlıklar var sanki Galatasaray’da...”

Hagi, seni kadro dışı bırakmıştı. Neden böyle bir şey yaşandı...O gidince Galatasaray’a geri gelmiştin...

“O zaman Hakan Şükür de vardı. Bence Hagi ile bir birlik olmuşlardı o zaman. Eski takım arkadaşları idiler. Yalan söylemeye gerek yok artık bu saatten sonra. Benim Galatasaray’da futbol oynamamı istemediler. Ya ben ya da o oynayacaktı. Üzerime oynayarak bana şans tanımadılar. Bunu herkes biliyor. Hiç bana şans tanımak istemediler. Ben farklı olaylara bağlıyorum bu durumu. Kendisi de zaten başarılı olamadı.”