Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Erzurum'da bölgesel 1 Mayıs mitingi yapacaklarını duyurdu.

Hak-İş: 1 Mayıs'ı Erzurum'da mehter ve ciritle kutlayacağız

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı Erzurum'da mehterli ve ciritli gösteriyle kutlayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşları ve esnafı 1 Mayıs'a davet eden Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İstanbul ve Taksim tartışmasını gündemden çıkarmak için her yıl başka bir ilde 1 Mayıs kutladıklarını" söyledi.

"1 Mayıs'ı gerginliklerden, ideolojik kavgalardan, çatışmalardan uzak tutmayı hedeflediklerini" söyleyen Arslan, "Terör gibi, terörizm gibi bizim canımızı yakan gerçekten bizi ciddi şekilde sarsan sorunlarımız var. Terörizme karşı birlikte olmak. Uluslarası saldırılara karşı ülkemiz ile birlikte dayanışma içerisinde olmak. Her gün copların, TOMA'lardan su fışkırtıldığı, çatışmaların olduğu, lastiklerin yakıldığı, sokakların savaş alanına döndürüldüğü dönemlerden artık Türkiye'nin 1 Mayıs'ı normalleştirmesi gerekiyordu. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu sene hem Erzurum'da bölgesel bir miting aynı zamanda 81 ilde de 1 Mayıs birlik mücadele dayanışma gününde kutlamaları gerçekleştirmiş olacağız. Halaylarımızla türkülerimizle, folklorümüzle, ciritimizle, mehterimizle hakikaten farklı bir 1 Mayıs'ı hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu. (DHA)