Dün havalimanından karakola götürülen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın, 2 yıl önce Borsa İstanbul'dan ayrıldığı gün pasaportunun iptal edildiği anlaşıldı. Sosyal medyadan açıklama yapan Atilla, “Talimatı veren kimdir, gerekçesi nedir?” diye sordu.

Hakan Atilla’dan pasaport açıklaması: "Talimatı veren kim?"
Hakan Atilla Türkiye'ye döndüğünde, kendisini dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşılamıştı.

HABER MERKEZİ

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, pasaportunun iptal edilmesiyle ilgili Instagram hesabından açıklama yaptı.

Atilla dün ailesiyle Kıbrıs’a gitmek için havaalanındayken karakola götürüldüğünü duyurmuştu.

Sosyal medyadan açıklama yapan Atilla, “Ailenle Kıbrıs'a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ eğilmek üzere karakola götürülüyorsun. Sebep ne belli değil, yasağı koyan kim belli değil. Havaalanlarında alıkonmaya ben alıştım da aileme ayıp oluyor. Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk, savunduk, koruduk. Karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner" ifadelerini kullanmıştı.

Atilla’nın pasaportunun 2 yıl önce iptal edildiği ortaya çıktı.

Instagram hesabından bugün yeni bir açıklama yapan Atilla, “Pasaportum meğer 2 yıl önce iptal edilmiş. Borsa'dan ayrılma kararı aldığım 5 Mart 2021'de aynı gün pasaportumun iptali için talimat veren kimdir, gerekçesi nedir? Merak ediyorum” diye konuştu.

ABD’DE 32 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Hakan Atilla, Mart 2017'de bono ihracıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği ABD'de havaalanında gözaltına alınmış, İran’a yönelik yaptırımların delinmesiyle ilgili yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimi uygulanması sonucu 20 Temmuz 2019'da tahliye edilen Atilla, 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye gelmiş ve 21 Ekim 2019'da da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atama kararını, Atilla Türkiye'ye döndüğünde kendisini havalimanında karşılayan, Erdoğan’ın damadı, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu.

Ancak Mart 2021'de Atilla, Borsa İstanbul'daki görevinden istifa etmişti.