Hakkâri’de Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) il başkanı, merkez ilçe başkanı ve yöneticilerinde aralarında bulunduğu 10 kişi

Hakkâri’de Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) il başkanı, merkez ilçe başkanı ve yöneticilerinde aralarında bulunduğu 10 kişi evlerine yapılan eşzamanlı operasyonla gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, BDP Hakkâri İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, merkez ilçe Başkanı Seyhan Şahin, eski DTP İl Başkanı Hıvzullah Kansu, parti eşbaşkan yardımcısı Berivan Akboğa, Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi Fatma Duman, ilçe eşbaşkan yardımcısı Hünsa Sağın, Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hamdiye Çiftçi ile parti üyesi Baki Özboğanlı ve İzzet Belge’nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin KCK operasyonu kapsamında gözaltına alındıkları belirtiliyor. Gözaltına alınanlar, Hakkari Devlet Hastanesi'nde doktor muayenesinden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Öte yandan operasyona tepki gösteren bir grup, yola barikat kurarak polisle çatıştı. Gözaltıların ardından bir grup, Cumhuriyet Caddesi'nde BDP İl binası önünde toplandı. Aralarında, Hakkâri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile ilçe belediye başkanlarının bulunduğu grup, Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önüne kadar yürüdü.
SLOGANLAR ATILDI
Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, grubun olaysız şekilde dağılması, esnafın da kepenklerini kapatmaması çağrısında bulundu.
Kent merkezinde, olaysız şekilde dağılan gruptan bazı kişiler, Yukarı Merzan Mahallesi'ndeki Katramas Deresi üzerinde bir araya geldi. Yola barikat kuran ve PKK lehine slogan atan grup, bölgeye gelen polisle çatıştı. Polis biber gazı ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı.