Sezgin Baran Korkmaz’dan bir lobi için olduğunu öne sürerek 10 milyon avro istediği ortaya çıkan Veyis Ateş, hakkındaki iddialar karşısında susarken Instagram hesabını kilitledi.

Hakkındaki iddialar karşısında susan Veyis Ateş, İnstagram hesabını kilitledi

Sedat Peker’in gündeme getirdiği iddialar ardından Sezgin Baran Korkmaz’la ‘şantaj’ olarak yorumlanan telefon görüşmesi ortaya çıkan Veyis Ateş, hakkındaki iddiaların hiçbirine henüz yanıt vermedi. Ateş, daha önce herkese açık olan Instagram hesabını kilitledi.

Veyis Ateş'in, Sezgin Baran Korkmaz’a ait Paramount Otel'de ücretsiz tatil yaptığı ortaya çıkmış ve bu iddia yalanlanmamıştı.

Ardından Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon avro istediği iddiasını önce Habertürk yazarı Fatih Altaylı yazmıştı. Daha sonra Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisine bir ses kaydı dinlettiğini söyleyerek bu iddiayı doğrulamıştı.

Habertürk'ün izne gönderdiği ve henüz çıkış işlemlerini gerçekleştirmediği Veyis Ateş, siyaset-medya arasındaki kirli ilişkilere aracılık ettiği iddiasına henüz bir yanıt vermedi. Ancak dikkat çeken bir hamlede bulundu.

Ateş, herkese açık olan Instagram hesabını kilitledi.

hakkindaki-iddialar-karsisinda-susan-veyis-ates-instagram-hesabini-kilitledi-888690-1.

İDDİALARI INSTAGRAM DOĞRULAMIŞTI

Veyis Ateş, hesabını kilitlemeden önce evinde verdiği bir partiye ilişkin fotoğraf ortaya çıkmıştı. Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘abla’ dediği Habertürk yazarı Sevilay Yılman, dönemin Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz, Habertürk İK Müdürü Erkan Ataman, Kamuoyu araştırmacısı Adil Gür, Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar’ın bu partide olduğu görülmüştü. Ateş’in evinin değerinin yaklaşık 3 milyon lira olduğu öne sürülmüştü.

Daha önce de Veyis Ateş’in Paramount Otel’de tatil yaptığı, Instagram hesabından paylaştığı bir fotoğrafla anlaşılmıştı.

HABERTÜRK’TE NELER OLDU?

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Veyis Ateş’in hakkındaki iddialar ardından Habertürk’te neler yaşandığını yazdı. Saymaz, şunları aktardı:

Peker'in açıklamaları Habertürk TV'ye bomba gibi düştü. Televizyon yetkililerinden öğrendiğim kadarıyla Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, aynı gün Ateş'e “Doğru mu?” diye yazılı şekilde sordu.

Ateş, kesin bir dille reddetti.

Paramount Otel'de Cihan Ekşioğlu'nun davetlisi olarak kaldığını, bu sırada Korkmaz ile tanıştığını, başka hiçbir şekilde görüşmediklerini söyledi. Korkmaz ile gazetecilik dışı ilişkisinin bulunmadığını anlattı.

Tekdağ, “Yazılı açıklama yap, yalanla. Şaibe kalksın, sana sahip çıkalım” dedi.

Ateş, hazırladığı yazılı metni Tekdağ'a gönderdi.

Girişe “Kurumuma, mesleğime ve aileme saygımdan ötürü…” diye yazıldı.

Ancak Ateş, açıklamayı paylaşmadı. Dört saat sonra Tekdağ'ı arayarak “Vazgeçtim. Peker saldırır, çocuklarıma zarar verir” dedi. Tekdağ, “Açıklamayı yapıp yapmamak senin bileceğin iş. Yapmazsan gazeteciliği sürdüremezsin, bunu da bil” dedi.

Tekdağ, Ateş'i süresiz izne çıkardı.

Ta ki Korkmaz, geçen cumartesi Yılman'a kaydı dinletene…

Ertesi gün Fatih Altaylı'yı arayana değin.

İki gazetecinin yazmasıyla iddia kamusallaştı.

Habertürk, pazartesi günü Ateş'ten savunma istedi.

Evrak salı günü Ateş'e ulaştı.

İhtimal, Ateş'in işine son verilecek.

Habertürk yetkilileri bana şunları söyledi:

“Bunu kimse kaldıramaz. İddialar gazetecilikle ilgili değil. Biz işin böyle bir boyutu olduğuna (para istendiğine) ikna olduk.”