1932’de kurulan Halkevleri, 87. kuruluş yıl dönümünü “Geleceğe Yürüyoruz” sloganıyla 16-20 Şubat tarihleri arasında Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenlenecek dört günlük etkinlikle ve MEB Şura Salonu’nda sahnelenecek “Adalet, Sizsiniz” tiyatro oyununun gösterimiyle kutlanacak. Etkinlikler çerçevesinde 16- 19 Şubat tarihleri arasında Osman Hamdi Bey Sergi Salonu’nda küratörlüğünü Füsun Kavalcı’nın yaptığı ‘Bir Sofra Kuruluyor… Bir Dokuz […]

Halkevleri 87’nci kuruluş yılını etkinliklerle kutluyor

1932’de kurulan Halkevleri, 87. kuruluş yıl dönümünü “Geleceğe Yürüyoruz” sloganıyla 16-20 Şubat tarihleri arasında Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenlenecek dört günlük etkinlikle ve MEB Şura Salonu’nda sahnelenecek “Adalet, Sizsiniz” tiyatro oyununun gösterimiyle kutlanacak.

Etkinlikler çerçevesinde 16- 19 Şubat tarihleri arasında Osman Hamdi Bey Sergi Salonu’nda küratörlüğünü Füsun Kavalcı’nın yaptığı ‘Bir Sofra Kuruluyor… Bir Dokuz Üç İki’de Halkevleri’nin 87 yıllık kültür-sanat mücadelesinden kesitler, yayımladığı kitaplar, dergiler ve plaklar sergilenecek.

Programın ikinci günü çocuk etkinlileri ile devam edecek.

Modern dans gösterisiyle 13.00’da başlayacak etkinlikler 13.30’da atölyele çalışmaları ile devam edecek.

Yapılacak atölyeler şu şekilde;

  • Bir Şehir Hikayesi: Ottavia’nın animasyonu (7-12 yaş), (kontenjan: 15)
  • Atölye Fasa-Fiso
  • Momo Çocuk Hikayeleri Atölyesi (8-11), (kontenjan: 20)
  • Radyo Şalala Atölyesi
  • Evrim Atölyesi
  • Sokak Oyunları Atölyesi
  • Çocuk ve Mimarlık Atölyesi
  • Haklarımı Yazıyorum, Gazetemi Tasarlıyorum
  • Türcülük ve Hayvan Hakları

Türk Psikologlar Derneği Genel Sekreteri Ebru Ergin, ‘Çocuk İçin Başka Bir Dünya Mümkün Girişimi’nden Ezgi Koman, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Hasan Erdoğan’ın katılımıyla “Çocuk Hakları Forumu” gerçekleşecek. Forum bitiminde atölyelerin çocuklar için gösterileri ile devam edilecek.

Üçüncü gün 18 Şubat’ta saat 19.00’da Halkevleri’nin mücadelesine omuz verenlerle bir buluşma gerçekleştirilecek.

Yazarlar kitaplarını 87. yıl anısına imzalayacak

ÇSM’de düzenlenecek etkinlerin son gününde saat 15.00’de kadınlar, Ayizi Kadınları ve Erendiz Atasü’nün katıldığı “Kadınlar Neden Yazar?” başlıklı panelde bir araya gelecek.

Ahmet Telli, Aksu Bora, Banu Bülbül, Elif Çongur, Erhan Karadağ, Erendiz Atasü, Gökçer Tahincioğlu, İlknur Üstün, İsmail Saymaz, Mehmet Özer, Nagehan Tokdoğan gibi yazarlar kitaplarını imzalayacak.

19.00’da ise Ahmet Telli ve Elif Çongur “Kültür Üretici Olmak” başlıklı söyleşide konuşmacı olarak yer alacak.

Rutkay Aziz ve Taner Barlas,Halkevleri için sahnede

Etkinlikler 20 Şubat’ta 19.30’da da Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda sahneleyeceği “Adalet, Sizsiniz” oyunuyla son bulacak.

Halkevleri’nin başlatmış olduğu okuma seferberliği “Okumak Özgürleştirir” kampanyası kapsamında getirilen her kitap bir bilet yerine geçecek.

Çocuk atölyelerine kayıt yaptırmak, “Adalet, Sizsiniz” oyunun bilet almak ve detaylı bilgi edinmek için:

Twitter: @Halkevleri

Facebook: www.facebook.com/Halkevleri

Telefon numarası: 0312 419 2717