'AklamIyoruz Haklıyoruz' başlığı altında AKP’ye karşı iki aydır bir kampanya yürüten Halkevleri bugün tüm Türkiye’den Halkevi şubelerinin katılacağı bir miting düzenliyor....

"AklamIyoruz Haklıyoruz" başlığı altında AKP’ye karşı iki aydır bir kampanya yürüten Halkevleri bugün tüm Türkiye’den Halkevi şubelerinin katılacağı bir miting düzenliyor.

2 aydır stantlarda bildiri dağıtarak, afişlemeler yaparak, AKP önlerinde eylemler yaparak sürdürülen kampanya bugün  Saat 13.00’de Dikimevi’nden başlayacak bir yürüyüşün ardından Kolej kavşağında yapılacak mitingle son bulacak. Eğitimcilerin, sağlıkçıların ve Üniversite Öğrenci Kolektifleri’nin de destek verdiği mitingde krize karşı halkın şartlarını da deklere edilecek. Aralarında yazarların, sanatçıların, akademisyenlerin, gazetecilerin ve kitle örgütü temsilcilerinin bulunduğu 100’ü aşkın aydın imzaladıkları ortak bildiriyle AKP iktidarını bilim, sanat ve kültür cephesinden ‘aklamadıklarını’ açıkladı. Halkevleri’nin  Ankara’da düzenleneceği mitingle son bulacak ‘Aklamıyoruz-Haklıyoruz’ adlı kampanyası kapsamında imzaya açılan metne aralarında Ahmet Ümit, Aytaç Arman, Ahmet Soner, Aydın Engin, Bilgesu Erenus, Erkan Can, Ezel Akay, Fikret Başkaya, Fikret Kuşkan, Halil Ergün, Korkut Boratav, Mustafa Altıoklar, Mustafa Sönmez, Necla Algan, Nur Sürer, Ömer Uğur, Rutkay Aziz, Semih Gümüş, Şerif Sezer, Şevval Sam, Şükran Soner, Taner Timur, Tarık Akan da bulunduğu onlarca aydın imza koydu.