HALKEVLERİ dün Ankara'da "Halkın Hakları" başlıklı bir forum düzenledi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenen forumun...

ESRA KOÇAK/ANKARA

HALKEVLERİ  dün Ankara'da "Halkın Hakları" başlıklı bir forum düzenledi.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenen forumun açış konuşmasını yapan Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol,  "Bu forum halkın hak mücadelesinin teorisinin ve pratiğinin yan yana geldiği, siyasetin sandığa sıkıştırılmasının bir eleştirisi ve siyasetin  sokakta yapılabileceğinin bir kanıtıdır” diye konuştu. “Neoliberal çağda sınıf mücadelesi: Siyasal kriz, yeni yönetim stratejileri ve sınıfın yanıtları” başlıklı oturuma da katılan Birol, AKP'nin neoliberal politikalarının yıkıcı etkisine işaret ederek,  “AKP’nin girdiği yol, diktatörlüğün, ırkçılığın, yobazlığın, sınırsız sömürünün, talanın, iç savaşın, çürümenin yoludur” dedi.
Neoliberalizmi  yıkım olarak değerlendiren Ergin Yıldızoğlu da,“Neoliberalizm canlı emek tüketerek, ölü emek biriktirerek kar elde ediyor” dedi.
Yıldızoğlu, kapitalizmin kriz  süreçlerinde yaşanan yıkımları değişim olarak adlandırdığını ve bu değişime ayak uyduranları yenilikçi; direnenleri de tutucu olarak gösterdiğini söyleyen Yıldızoğlu, "Kapitalizm başka dünya yok, tek gerçeklik sermayedir, diyor. Oysa ki biz biliyoruz ki günümüzün erdemi başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanma ve bu uğurda mücadele etme cesaretidir” diye konuştu.
“Türkiye’de neoliberal gericilik: Dönüşümün siyasi aktörü olarak AKP” başlıklı sunuşu yapan Umar Kartepe ise, muhafazakar sağ partilerin dinsel cemaatlerle ilişkisinin en yoğun yaşandığı dönemin AKP dönemi olduğuna dikkat çekti.