Ev kiralarının maaşlarla karşılanamayacak boyutlara ulaşmasıyla birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar vahim sonuçlara yol açıyor. Manisa’da, ev sahibinin yaptığı kira zammını karşılayamayan Gülnaz Sever, zihinsel engelli çocuklarıyla birlikte mahalledeki bir kahvehaneye yerleştirildi.

Kaynak: DHA
Halkı konut kriziyle baş başa bıraktılar: Evden çıkarılan kadın, zihinsel engelli 2 oğluyla kahvehaneye sığındı!
Fotoğraf: DHA

Türkiye, tarihinin en büyük konut kriziyle yaşamaya devam ederken fahiş kira artışlarına çözüm bulamayan iktidar halkı konut kriziyle baş başa bırakıyor.

Manisa’da zihinsel engelli 2 oğlu ile yaşayan 48 yaşındaki Gülnaz Sever, kira artışında ev sahibiyle anlaşamayınca evden çıkarıldı. Sokakta kalan Sever ve 2 çocuğu, mahalledeki bir kahvehaneye sığındı.

Yunusemre ilçesi Fatih Mahallesi'nde zihinsel engelli çocukları 23 yaşındaki Bahattin ve 17 yaşındaki Cumali ile yaşayan ve engelli 2 çocuğu için aldığı 2 bin 400 TL ile geçimini sağlamaya çalışan Sever’in ev sahibi, 1000 lira olan kirayı 2 bin liraya çıkardığını söyledi.

Sever, bu parayı ödeyemeyeceğini söyleyince, 5 gün önce ev sahibi, aileyi evden çıkardı. Gidecek yeri olmayan Sever ve 2 oğluna mahalleli tarafından bir kahvehaneye yerleştirildi.

Çok zor durumda kaldığını söyleyen Sever, "2 engelli oğlumla sokakta kaldık. Bize mahalledeki insanlar yemek getiriyor. Manisa'da kimsemiz yok. Kalacak başka bir yer olmadığı için kahvehaneye sığınmak durumunda kaldık. Burada yaşamak çok zor. Çocuklarımla sandalyelerin üzerinde uyuyoruz. Onlarla kalabileceğim bir yer istiyorum" diye konuştu.