Erdoğan, yaşamını yitiren askerler için yapılan törende hamasi söylemden öteye geçmedi; çözüm politikasına ilişkin tek bir kelime

Erdoğan, yaşamını yitiren askerler için yapılan törende hamasi söylemden öteye geçmedi; çözüm politikasına ilişkin tek bir kelime etmedi

SAVAŞTAN YANA TAVIR SERGİLEDİ

Başbakan Erdoğan, annelerin gözyaşlarını dindirecek, kardeşliği pekiştirecek çözüm önerilerine hiç değinmedi. Erdoğan hamasi nutkunda, “Kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır" sözleriyle barıştan değil, savaştan yana tavır sergiledi.

ANNELERE DE ÇÖZÜM ÖNERİSİ YOK

Yaşamını yitiren askerlerin anne ve babalarına da seslenen Erdoğan, “Kahraman yavrularınız, bu aziz milletin sinesinde gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacaktır. Büyütüp, yetiştirdiğiniz, asker eylediğiniz Mehmetler, yücelerin en yücesi mertebeye ulaşmıştı” dedi. Ancak barıştan yana çözüm önerilerinden onlara da söz etmedi. »9'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan saldırılarla ilgili yaptığı konuşmada, “Kazanamayacaklar, hiçbir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da olamayacağız. Bu tür kanlı saldırılar, ülkemizin, milletimizin istikametini değiştiremeyecek” dedi.
Hakkari'deki saldırıda ölen askerler için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, yine hamasi söylemlerden öteye gitmedi. Erdoğan "Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar. Ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz” dedi.

‘KAHRAMANCA SAVUNACAĞIZ’
“Alelade bir toprak parçasının üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar, farklıdır. Bu topraklar mübarektir. Bu topraklar 73 milyonun canının bir parçasıdır, vatandır, vatanımızdır” diyen Başbakan, şöyle konuştu:
“Bu toprakların her bir karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Vatan, bizim namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat bu vatan topraklarını çiğnetmemiştir. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak bu vatan toprakları çiğnenmeyecektir. Çok net bir şekilde ifade ediyorum; kazanamayacaklar, hiçbir şey elde edemeyecekler. Kendi karanlıklarında eriyip gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, kendi kanlarında boğulacaklardır. Yılgınlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, bundan sonra da hiçbir zaman teslim olamayacağız.”
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kanlı saldırılar, ülkemizin, milletimizin istikametini değiştiremeyecek. Türkiye'yi büyüme ve güçlü itibarlı olma hedefinden bir milim uzaklaştıramayacak.  Kahramanca bu toprakları savunacağız. Düşmana inat, teröre inat, fesat odaklarına inat direnecek, kardeşliğimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü yücelteceğiz."
‘MEHMETLER EN YÜCE MERTEBEDE’
“Aziz şehitler, sizin ölüler olmadığınızı biliyoruz” diye seslenen Başbakan, “Sizi bugün sadece ebediyete değil, en yüce makama, en yüksek mertebeye uğurluyoruz. Gözünüz arkada kalmasın, sizin bıraktığınız emanete, sizin gibi canımızla, kanımızla, namus ve şerefimizle sahip çıkacağımıza hiç şüpheniz olmasın. Sizler ecdadımıza mahçup olmadınız” dedi.
Başbakan Erdoğan, ölen askerlerin anne ve babalara da şöyle seslendi:
“Ey şehit annesi, ey şehit babası, yüreğinizin dağlandığını biliyoruz. Canınızdan can koptuğunu biliyoruz. Düşmanı sevindirmemek için sessizce ağladığınızı, gözyaşınızı yüreğinizin derinliklerine akıttığınızı biliyoruz.  Emin olunuz ki sizin kahraman yavrularınız bugün artık bu milletin yavruları olmuştur. Yavrularınız, bu aziz milletin sinesinde bir gurur abidesi olarak ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Büyüttüğünüz, yetiştirdiğiniz, asker eylediğiniz Mehmetler, yücelerin en yücesi mertebeye ulaşmıştır.”
Başbakan Erdoğan, PKK'nin taşeron olduğu iddiasını yineleyerek şöyle konuştu: “Sevgili vatandaşlarım, aziz milletim sizler de müsterih olun. Aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun her köşesinde şanla, şerefle ebediyen dalgalanacaktır. Terör, güçlenen Türkiye'yi kararlılığından asla döndüremeyecek. Kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Türkiye'nin istikrarına, huzuruna, kardeşliğine kast eden bu taşeronlara, bu figüranlara karşı kahraman silahlı kuvvetlerimiz gereken cevabı verecektir.”
5 helikopterle saldırı yerine gittiler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törenin ardından, törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlarla bir değerlendirme toplantısı yaptı. Başbakan Erdoğan'a, saldırıyla ilgili harita üzerinde bilgi verildi. Erdoğan toplantının ardından, helikopterle Hakkari'nin Şemdinli ilçesine hareket etti.
Ölen askerleri taşıyan iki uçağın havalanmasının ardından kuvvet komutanlarıyla birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler'e harita üzerinde bir brifing verdi.
Brifinge katılan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, harita üzerinden saldırıyı ve çatışmaları tüm detaylarıyla anlattı.
Brifingin ardından Erdoğan, Atalay, Gönül, Fidan, Güler, Başbuğ ve kuvvet komutanları, Filo Komutanlığı'ndan 5 helikopterle Şemdinli'ye hareket etti.
Helikopterler, saldırının gerçekleştiği yere 15 kilometre uzaklıktaki Tanyolu Mezrası, Mezargediği Bölgesi'ndeki Tekeli Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'na indi. Başbakan Erdoğan ve yanındakiler, taburda kısa süre kaldıktan sonra araçlarla, saldırının gerçekleştiği üs bölgelerine de gitti.
Sivillerin bombalandığı iddia edildi
ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bir asker yaşamını yitirdi
Elazığ'ın Palu ilçesindeki Arındık Jandarma Karakolu'nu korumakla görevli time düzenlenen saldırıda bir asker öldü, bir asker ise yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Arındık Köyü ile Hasbek Köyü arasında bulunan karakolu korumakla görevli timin mevzilerine PKK'lilerce saat 00.30-01.00 arasında el bombası ve makineli tüfeklerle saldırı düzenlendi. Çıkan çatışma yaklaşık yarım saat sürdü. Saldırıda, Jandarma Komando Selçuk Gökdağ yaşamını yitirirken bir asker de yaralandı. Bölgede korucuların ve hava unsurlarının da katılımıyla operasyon başlatıldı.
Hakkari-Çukurca karayolundaki polis kontrol noktası ile devriye görevi yapan polis aracına, PKK'liler tarafından taciz ateşi açıldı.
Alınan bilgiye göre, Hakkari-Çukurca kara yolu üzerinde bulunan Depin Polis Kontrol noktası ile bölgede devriye görevi yapan Özel Harekat Müdürlüğüne ait zırhlı araca, PKK'liler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Ateşe karşılık verilmesi sonucu çatışma çıktı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.