Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kente ilişkin yaptığı açıklamada, yıkılmış ve acil yıkılacak konutların yıkımının bittiğini söyleyerek ağır hasarlı ve diğer konutların yıkımının devam ettiğini halen yaklaşık 50 bin ağır hasarlı binanın daha yıkılacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Hatay’da yıkılmayı bekleyen yaklaşık 50 bin ağır hasarlı bina var!
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya’nın Karaali Mahallesi, Büyükdalyan, Güzelburç, Maşuklu, Küçükdalyan, H.Ömer Alpagot, Orhanlı ve Emek mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Hatay’daki enkaz çalışmaları hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Savaş, yıkılmış ve acil yıkılacak konutların yıkımının bittiğini söyleyerek ağır hasarlı ve diğer konutların yıkımının devam ettiğini halen yaklaşık 50 bin ağır hasarlı binanın daha yıkılacağını vurguladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ana binasının yıkıldığını, tüm birimlerinin zarar gördüğünü ve ağır yara aldığını da sözlerine ekleyen Savaş, belediye olarak çok fazla personel kaybettiklerini, hastanede halen tedavi görenler olduğunu söyledi.

Hatay’daki ilaçlama konusunda yaşanan sorunlar hakkında da yurttaşlara bilgi veren Lütfü Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığın genelgesinde ilaçlamayı ilçe belediyesi de yapabilir diye belirtiliyor. Hatay’ın her yerinde konteynerkentler oldu. İlaçlama alanımız çok fazla oldu ve yetişme şansımız zor olmaya başladı. Biz valiliğe de yazı yazdık” dedi.

HATSU’nun göndermiş olduğu faturalar hakkında da açıklama yapan Savaş, “Gelir sıfır ama çalışıyoruz. Biz su faturalarını mecburen gönderdik. Biz de çok mağduruz. Ama bizim fatura göndermeme gibi bir yetkimiz yok. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu konuda karar alması lazım” ifadelerini kullandı.