'Hayır İçin Çal'dan 'HAYIR' festivali

Hayır şarkıları ile bir araya gelen müzisyenlerin oluşturduğu “Hayır İçin Çal”, bu akşam Ankara'da bir 'Hayır' festivali düzenliyor. Hayır şarkıları besteleyen 10 müzisyen ve grubun sahne alacağı etkinlikde aynı zamanda ihraç edilen kamu emekçileriyle dayanışma gerçekleştirilecek. Ankara Yeni Sahne'de saat 19.00'da düzenlenecek olan festivale girişler ise ücretsiz olacak.

Etkinlikte Hakan Vreskala, Praksis, Harun Gümüş, Rapzan Belâgat, Agapi, İnHa, Gülay Akgün, Rosa Kadın Korosu, Tersname ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki öğretim üyeliğinden KHK ile ihraç edilen Cenk Yiğiter (Grup Şubat Yolcusu) da sahne alacak.

“Hayır İçin Çal” adına açılış konuşmalarını Mehmet Ferit Aka ve Tuba Engel yapacak. İhraç edilen akademisyenler adına Doç.Dr. Süreyya Karacabey ve tiyatro öğrencileri söz alacaklar.

'Hayır İçin Çal' açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Festivalin duyurusunda “Fazıl Say’ı düşünce suçlusu ilan eden, Grup Yorum üyelerini tutuklayan, piyanist Dengin Ceyhan'ı yargılayan, tiyatroları kapattıran ve hatta kundaklatan, bale sanatını belden aşağı, resim ve heykel sanatını ucube olarak nitelendiren, orkestra şeflerini, tiyatrocuları ihraç eden bu zihniyete ve tek adam düzenine şarkılarımızla #hayır demek için bir süre önce bir araya geldik. Kısa zamanda onlarca şarkı besteledik, uyarladık, enstrümanlarımızla, sesimizle, masalarla bardaklarla ritm tutarak hayır için çaldık, memleketin dört bir yanına yayıldık, dev bir hayır orkestrası olduk. Sahnede, sokaklarda, parklarda, kampüslerde, hatta pazar yerlerinde hayır şarkıları söylemeye devam ediyoruz. Öyle umuyoruz ki, 16 Nisan'a kadar hayır şarkılarımız daha da büyüyecek ve hepimiz için hayırlı bir gelecek kazanacağız” denildi.