Birleşik Haziran Hareketi, 1 Mayıs’a ilişkin çağrıda bulundu. “1 Mayıs’ta geleceğe, umuda, özgürlüğe olan inancımızla hep birlikte Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşuyoruz” denilen açıklamada, “Geleceği birlikte kazanabiliriz” denildi. “AKP iktidarı tarafından uygulanan neo-liberal politikalar sonucunda Türkiye dünyanın en kırılgan ekonomileri arasına girmiştir” denilen açıklamada, “Yarattıkları krizin faturasını emekçilere ödettirmeye çalışıyorlar. Krizin faturasını emekçiler değil, patronlar ödesin” […]

Haziran’dan 1 Mayıs çağrısı: Geleceği birlikte kazanabiliriz

Birleşik Haziran Hareketi, 1 Mayıs’a ilişkin çağrıda bulundu. “1 Mayıs’ta geleceğe, umuda, özgürlüğe olan inancımızla hep birlikte Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşuyoruz” denilen açıklamada, “Geleceği birlikte kazanabiliriz” denildi.

“AKP iktidarı tarafından uygulanan neo-liberal politikalar sonucunda Türkiye dünyanın en kırılgan ekonomileri arasına girmiştir” denilen açıklamada, “Yarattıkları krizin faturasını emekçilere ödettirmeye çalışıyorlar. Krizin faturasını emekçiler değil, patronlar ödesin” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, “İstanbul halkını 1 Mayıs’ta Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşmaya çağırıyoruz” ifadeleriyle son buldu.

Birleşik Haziran Hareketi’nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Faşizmin, ülkemizin güneşli güzel günlere yönelik umuduna yönelik saldırısına karşı birleşelim. 1 Mayıs’ta geleceğe, umuda, özgürlüğe olan inancımızla hep birlikte Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşuyoruz.

Birlikte olduğumuzda değişmez sanılanın değişeceğini, yenilmez sanılanın yenileneceğini gösterdik. Geleceği birlikte kazanabiliriz.

AKP iktidarı tarafından uygulanan neo-liberal politikalar sonucunda Türkiye dünyanın en kırılgan ekonomileri arasına girmiştir. Yarattıkları krizin faturasını emekçilere ödettirmeye çalışıyorlar. Krizin faturasını emekçiler değil, patronlar ödesin.

Mutfakta yangın var; tenceremiz kaynamıyor, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Uyguladıkları politikalar sonucunda geçinemiyoruz. 

Emekçilerin en temel haklarına dahi göz dikiyorlar. Kıdem tazminatını gasp etmeye çalışıyorlar, BES’i zorla dayatıyorlar.

Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamları ile karşı karşıyayız. İşsiz sayısı 5 milyona ulaştı. Gençlerin gelecek umudu tükeniyor.

Ülkeyi tek adam diktatörlüğü ile yönetmeye çalışıyorlar. Sandıktan kendileri çıkmadığında her türlü yalana ve riyaya başvuruyorlar. Ranta dayalı saltanat düzenlerinin sarsılmasından korkuyorlar. Bu halkı zorbalıkla yönetmeye çalışıyorlar.

Geleceğe ve umuda birlikte sahip çıkabiliriz.

Birleşirsek, örgütlenirsek, değiştirebiliriz!

Değiştirmek için, geleceği kazanmak için, umudu büyütmek için tüm İstanbul halkını 1 Mayıs’ta Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.”